Miért van az, hogy Magyarországon a hazafiság és baloldaliság általában egymást kizáró okok, míg pl Latin-amerikában a kettő együtt jár?
Figyelt kérdés
2013. márc. 15. 17:59
11/22 A kérdező kommentje:
6 Nekem úgy tűnik,hogy az oroszok még a szovjet időkben is hazafiasabbak voltak saját hazájuk iránt,mint ma az itthoni balosok.A világháborúban az internacionalista frázisokkal nem értek el lelekesedést,mikor Oroszország anyácskára és szülőföldre hivatkoztak Sztálinék,akkor nőtt a morál Moszkva alatt.Tehát még a kommunisták is elővették a nemzeti érzést,ha kellett.Az orosz kommunistaként is hazafi tudott lenni ahogy látom.
2013. márc. 15. 18:48
12/22 anonim válasza:
Magyarországon kétféle nacionalista van. Az egyik látszatból csinálja, mert politikai tőkét és vagyont akar belőle szerezni. Ilyen pl. a Fidesz és a Jobbik vezetése. A másik komolyan gondolja a nacionalizmust, de túl primitív és szervezetlen ahhoz, hogy bármit is elérjen a nemzet érdekében. Ilyenek például a kárpátiarajongó jobbikszavazók.
Egyikkel se megyünk semmire.
13/22 anonim válasza:
Amúgy meg kérdező a trianoni országelcsatolásokért igenis a magyarság a felelős. Mi adtuk fel azokat a területeket és mi tettük lehetővé a nemzetiségeknek, hogy belakják azokat a régiókat. Onnantól kezdve meg, hogy többségbe kerültek, csak idő kérdése volt, hogy külön államokat alapítgassanak maguknak.
14/22 anonim válasza:
A baloldal mindig mindenhol patrióta volt, kivéve nálunk.
15/22 anonim válasza:
Hé, persze, hogy az orosz lehetett a szovjetunióban nacionalista, mert ők voltak az egyenlők között az egyenlőbbek. A dirigálni legkönnyebben egy nemzetietlen internacionálé hívőnek lehet. És igen a szovjet oroszok sosem voltak jobbak a náci németeknél, de a magyarországi talpnyaló senkiknél akik ezeket szolgálták a hatalomért, na azoknál mégis többek voltak. Egyébként meg van itthon nemzeti baloldal: Jobbik.
16/22 anonim válasza:
A baloldaliak jellemzően tiszteletben tartják, hogy vannak, akik másként gondolkodnak. A jobboldaliak közül sokan lenézik, lehazaárulózzák azokat, akik nem úgy vélekednek, mint ők. Akkor vajon ki szereti jobban a hazáját?
17/22 A kérdező kommentje:
A politikai tolerancia egy másik kérdés,nincs köze a hazafisághoz,vagy patriotizmushoz.
2013. márc. 15. 21:55
18/22 anonim válasza:
"A politikai tolerancia egy másik kérdés,nincs köze a hazafisághoz,vagy patriotizmushoz."
Én képes vagyok elfogadni 10 millió magyar honfitársamat, politikai szemlélettől függetlenül. Sokan nagy hazafinak tartják magukat, mégsem becsülik a másik véleményét. Aki a honfitársait nem becsüli, az a hazáját sem.
19/22 A kérdező kommentje:
Hát ez az.Én a székelyt,vagy a határontúli magyart románozza,szlovákozza,velük szemben az asszimiláns többségi és idegen kormány akaratát képviseli,az nem tiszteli saját népét.Sem a múltat,sem a hagyományokat,sem a népi kultúrát.
2013. márc. 15. 22:09
20/22 A kérdező kommentje:
Én helyett akiket akartam írni.
2013. márc. 15. 22:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!