Miért van az, hogy Magyarországon a hazafiság és baloldaliság általában egymást kizáró okok, míg pl Latin-amerikában a kettő együtt jár?
Magyarország a végletek országa azért.
Például az egyik olasz baloldali párt amit az Eu "szélsőségesnek" tart az is elég patrióta , emellett totál EU ellenes , antiglobalista , az adósság újratárgyalását követeli.
Na Magyarországon egy ilyen pártra a baloldaliak azt mondanák hogy szélsőjobboldali , csak mert nem a nagytőkét , meg a hasonlókat akarják kiszolgálni.
Az MSZP össze is pisili magát amikor valaki be mer szólni bankoknak vagy a nagyvállalatoknak.
Szomorú...Minden oldalnak,minden pártnak,minden magyarnak hazafinak kellene lennie.
Itt minden a politikáról szól,meg a nyereségről már egy jó ideje.
"a hazafiság és baloldaliság általában egymást kizáró okok"
Ez a legnagyobb blődség amit hallottam. Mint amikor a kokárdát akarta a jobb oldal kisajátítani.
(én maradtam jobb oldali, a Fidesz ment el balra...)
De ha a baloldaliak mindig románozzák a székelyeket pl és szemet hunynak az asszilációs román-szlovák törekvések,jogsértések felett-akkor mégsem csak a média állítja be így a dolgot.Ott vannak pl a székelyek mint történelmi magyar nemzetiség,vagy a felvidéki magyarok.Az asszimilációs politika miatt számuk fogy,olyan igazságtalan törvények vonatkoznak rájuk mint pl a benes dekrétumok vagy a nyelvtörvény,beavatkozás a történelem oktatásba stb.Szerintem e felett a világon sehol nem hunyna szemet egy hazafi,a baloldal viszont rendre szinte udvarol az asszimiláns,jogtipró ellenségnek.Gúnyolódnak a határon túliakon,ijesztgetnek velük,vagy tabuként hallgatnak róluk,de főleg az őket ért jogtalanságokról.Úgy tűnik,mintha elfogadták volna a szomszédok asszimiláns politikáját és arra várnának,hogy tényleg román legyen minden székely,szlovák a felvidéki.Szerintem ilyen hazafiság sehol a világon nincs,ezt nem lehet annak nevezni.
Meg trianonért szinte kizárólag saját népünket okolják,miközben gyakran még idegen történészek is elismerik,hogy mértéktelen büntetés volt.Az igazsághoz lehet revíziós követelések nélkül is ragaszkodni,mégis ha szóba kerül trianon,egyből elkezdik a magyar nemesek bűneit sorolni.Szerintem ilyen önfeladó gondolkodásmód sehogy sem lehet hazafias.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!