Miért nem fogják végre fel nyugaton is, hogy a magyar emberek többé NEM hajlandóak sarcot fizetni a szolgáltatóknak, és a bankadó pedig MARAD!?
15 vagyok: létezik olyan fogalom a PTK-ban, hogy feltűnően értékaránytalan szerződés, és létezik olyan is, hogy uzsorázsszerződés, ezek érvénytelenek.
A bankok szerződései nem ilyenek. Rengeteg etikátlan húzásuk volt, bár az elmúlt években visszafogták magukat, de ma már legalább annyira alapszükséglet a szolgáltatás, amit nyújtanak, mint az élelem és a víz.
De nem a bankadó az, ami gátat fog szabni az esetleg még fellelhető ravaszkodásaiknak, sőt, további ilyen tettekre motiválja őket.
Tehát vissza lehet sírni azt a kort, amikor erősebb vagyok, ezért elvehetek bármit anélkül, hogy fizetnék érte , de biztos, hogy igazságos lenne? és biztos, hogy az alapvetően értékarányos fizetséget sarcnak kell hívni? (Ne feledjük azt sem, hogy a bank nem jótékonysági intézmény...)
P.s.: A szlovák jogalkotás tényleg elmebeteg.
"19 Én most is itthon tartom a pénzem "párna alatt",mert még nem sikerült annyit összeszedni,hogy bármibe érdemes legyen fektetni.Ha beteszem akkor is valószínűleg magyar állampapírba fogom tenni,vagy a takszövbe.Egész jól megvagyok a külföldi bankok nélkül."
OK, ez esetben kérlek reagálj a másik két dologra is, amit a hozzászólásomban felvetettem.
Ok: A fizetésem nem saját számlára kapom (azon 0 forgalom,mégis kezelési díjat számítanak rá,nem keveset,fél év után 8000Ft azért mert az adataimat a gépben tárolják)
Bank pedig nem csak külföldi létezik,illetve azok közül is meg lehetne válogatni kik működhetnek itthon és milyen feltételekkel.
A két további felvetésem alatt ezekre gondoltam:
"Biztos kellemes lesz egy vállalatnak a németországi partneréhez elküldeni az egyik alkalmazottját pár aktatáska pénzzel, mivel nem lehet átutalással fizetni. Tudod, ez lenne bankok nélkül.
Biztos kellemes lesz egy vállalatnak elhalasztania egy adott fejlesztést, amivel nyereségesebbek lehetnének, mert nincs kitől hitelt kapni, mivel nincsenek bankok. Tudod, ez lenne bankok nélkül."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!