Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért háborodik fel a legtöbb...

Miért háborodik fel a legtöbb ember, ha Észak-Korea megvédi magát és érdekeit?

Figyelt kérdés
A múltkor is egy provokáció miatt nyitottak tüzet,mégis rájuk haragudtak a külföldiek,nem a provokátorokra.

2013. márc. 6. 20:12
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Észak Korea nem próbálta elfoglalni azt a szigetet,de délnek sem akarja megengedni,hogy megszerezze.Ezt a délieknek tudomásul kellett volna venni és nem ott gyakorlatozni,mindenki tudhatta,hogy ez értelmezhető provokációként is.Ilyen helyzetben demilitarizált zónákat szoktak nemzetközi erők létrehozni,és akkor nincs provokáció,vagy van számonkérése a semleges felek részéről.
2013. márc. 6. 21:42
 12/18 Vadkan01 ***** válasza:
59%
Nyilván nem fogja a saját szövetségeseit megdorgálni az USA, mert szoktak közösen gyakorlatozni ugyanúgy a határhoz közel, úgyhogy ez csak provokáció, hogy ha támadnak, akkor meg ők lesznek a gonoszak és akkor lesz mire fogni, hogy megszállhassák az országot és keresztbe tegyenek Kínának.
2013. márc. 6. 21:59
 13/18 anonim ***** válasza:
31%
Ne aggódj Kérdező, a kutyának sem kell kedvenc Észak-Koreád. Az egész kóceráj a kínaiak gyarmata, nem fog senki egy ujjal sem hozzányúlni. Aludhatsz nyugodtan :)
2013. márc. 6. 23:55
 14/18 anonim ***** válasza:
88%
Most ki lehet ragadni egy-egy mozzanatot, amin szépen el lehet vitatkozni, de azért érdemesebb az észak-déli konfliktust összességében nézni, és akkor láthatod, hogy a KNDK nem mást csinál, mint a saját hatalmának biztosítása érdekében fenyegeti a szomszédait.
2013. márc. 7. 11:11
 15/18 anonim ***** válasza:
76%
Meghozza atomhaboruval.
2013. márc. 7. 16:39
 16/18 A kérdező kommentje:
De hiszen folyamatosan erődemonstrációkat tartanak a déliek a határ mentén.Állandóan hadgyakorlatozgatnak,a légierejükkel demonstrálnak.Mindez szerintem felér a szándékos provokációval.Mi célja van a szinte folyamatos déli hadgyakorlatoknak?Ha nem provokálnák akkor biztos nem akarna atommal támadni.Az atomfegyverkezés szerintem csak reakció a nyugati kihívásra.
2013. márc. 20. 19:45
 17/18 rémuralom ***** válasza:

"Az atomfegyverkezés szerintem csak reakció a nyugati kihívásra."

Szerintem meg nem. Szerintem az atomfegyverkezés a hatalom biztosítéka a külső bitorlókkal szemben. A belső ellenzéket megfélemlítéssel, jól kiépített titkosrendőr-hálózattal ki lehet iktatni. A külső ellenzék kiiktatásához viszont fegyverkezni kell. Ehhez a legjobb az atom: akinek atomja van, és el tudják róla képzelni, hogy nem fél használni, azzal nem fognak csak úgy packázni. Ha Észak-Koreának nem lenne atomfegyvere, talán már rég lerohanták volna az amerikaiak. Így viszont nem lehet, mert akkor esetleg leszállhat egy-két atombomba a nyugati parton.

2013. márc. 21. 20:15
 18/18 A kérdező kommentje:
Nem merik szerintem bevetni-ha lesz nekik egyáltalán rendesen működő ballisztikus rakétájuk.Tudják,hogy a teljes megsemmisülés várna rájuk utána.Ilyen öngyilkos támadásra csak a szélsőséges fanatizmus lehet esetleg képes,Kim Dzsong Un viszont egyetemet végzett,kicsit talán realistábban tud gondolkodni,mint egy 8 éves kisgyerek.
2013. márc. 21. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!