Miért vélekedik igy mindenki Oroszországról?
Sziasztok!
Már egy ideje foglalkoztat ez a kérdés.
Oroszország benne van a Világbirodalmak legjobb háromjában,és mégis úgy beszélnek róla mint valami alja népről,és mivel magam is orosz vagyok,ez nagyon bánt!
Lehet hogy ott nem annyira virágzik az élet mint amerikában,de ennek az az oka,hogy végig benne volt a háborúkban.(Mégis amerikát dicsőitik,de ez másik téma).Bármi erkölcstelen,undoritó,elfogadhatatlan dolog felmerül,azt rögtön oroszországhoz fűzik...MIÉRT??Fejlődő technika,fejlődő városok,fejlett,erős hadsereg,és mégis lenézik! Várom válaszotokat,véleményeteket!
Szia!
Régen, az életszínvonal tekintetében valóban szegény ország volt. Ez az a kép, ami megmaradt a Nyugati emberekben. Médiának is nagy felelőssége van. Régen ez és ez van Moszkvában, jelenleg így Amerika úgy Amerika. Ma alig hallani valamit is Oroszországról.
Talán még mindig elmaradottnak hiszik és nem is ismerik nagyon.
Én magam kedvelem,érdekel a történelme(főként a cári birodalom),az irodalma is valamennyire(de arról csak azt tudom amit magamtól tudok).
A nyelvét nagyon szeretem:)(de anyukám nyelve magyar,apukámé meg orosz.szóval ezér kb mindkettőt hasonlóan)
Szerintem turizmus céljából is vannak jó helyek ott,de sajnos én magam még nem jártam ott.
Talán ez most kicsit off volt,de gondoltam leírom a saját véleményem is:)
16/L
u.i.:a politikai részbe nem nagyon tudok beleszólni
Kedves kérdező, én is félig orosz vagyok! Anyanyelvi szinten beszélem a nyelvet és minden évben kétszer elutazunk Moszkvába. Engem is hihetetlenül idegesitenek ezek a sztereotipiák, egyszer egy lány mikor megtudta, hogy orosz vagyok elkezdte, hogy fuuu ott olyan ilyesztő emberek élnek meg a többi hülyeséget, komolyan azt hittem pofán vágom... És ezeknek a előitéleteknek több oka is van
1. A 90-es évek elején ugyebár felbomlott a Szovjetunió és totális gazdasági krahh volt, a gyárak bezártak rengeteg munkanélküli lett sokan szó szerint nyomorogtak és ha ez nem lett volna elég még Jelcin is rá tett egy lapáttal a részeges megynilvánulásaival stb.
2. A nyugati anti orosz propaganda gépezet, és mivel nem csak a filmekben amiket a fél világ lát mutatják őket gonosznak és zsarnoknak hanem a játékiparban is hihetetlenül népszerű az oroszokat főgonosznak beállitani...
DE Putyinnak hála akármennyire is úgy tűnik, hogy bundázzák a választásokat a gazdaság egyre jobban fellendül. A fizetések és a nyugdijak egyre csak nőnek pl.: orosz nagymamámnak pár éve még 70000 forintnak megfelelő fizetése volt viszont mostmár 210000 forintnak felel meg.
A hedsereg is folyamatosan fejlődik és ott is mostantól 3-szor akkora fizetések vannak és hála annak, hogy 2012 és 2020 között teljesen átfegyverzik a hadsereget újra felveheti majd a versenyt a nyugati országok haderejével.
Itt van ezzel kapcsolatban egy videó (orosz nyelvű)
http://www.youtube.com/watch?v=Y5Wn1ce5IdY
Remélem elégedett vagy a válaszommal :)
7-es!
És te milyen cuccot szívsz? A kérdező arra értette a háborúkat, hogy az ország területén zajlott. Amerika területén melyik nagyobb háború zajlott? Kicsit a II. vh, de amúgy érintetlen maradt a területe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!