Egyetértetek hogy a francia "felvilágosulás" inkább elsötétedés volt?
Az egyetlen ami felvilágosult volt benne a nemes , főnemes , nem nemes kasztrendszer eltörlése.
Ezen kívül csak elsötétedés volt.
Azóta kezdett el Európa hanyatlani és butulni.
És azóta Európa impotens , nincs potenciálja , hatalma , semmi befolyása nincs.Csak egy gyenge ,etnikailag haldokló kontinens.És mi európaiak túl buták , naivak , gyávák vagyunk hogy tegyünk valamit.
2. nem a technológiai és a vallási dolgokra értettem.
Főként ezekre a faji dolgokra.Ott kezdődött ez az egyenlősdi baromság .
"Főként ezekre a faji dolgokra. Ott kezdődött ez az egyenlősdi baromság ."
Mi a bajod a "faji" egyenlőséggel? Csak nem felsőbbrendűnek tartod magad?
Az meg, hogy az európaiak buták... kikérem magamnak. Attól, hogy te buta és hiszékeny vagy csak te tehetsz.
Amúgy nem ártana rendesen megfogalmazni, hogy mire gondolsz.
"A pozitív diszkriminációra gondoltam hogy valakik még egyenlőbbek az egyenlőnél.Kettős mérce."
A felvilágosodás előtti világban voltak kiválasztottak, akik születésük okán mindenféle előjogot élveztek, meg volt a szerencsétlen pórnép, amelynek esélye sem volt a felemelkedésre. Ez bizonyára jobb és igazságosabb rendszer volt. Kérdező, gondold át alaposabban, mit akarsz megtárgyalni.
Az első válaszomban kifejtettem hogy a felvilágosodás előnye a nemes gróf kasztrendszer , előjogok megszűnése volt.
Főként faji diszkriminációkra gondolok.
"a felvilágosodás előnye a nemes gróf kasztrendszer , előjogok megszűnése volt."
Ezt a mondatot nem értem, elmagyaráznád, kérdező? Mi az ördög az a "nemes grófi kasztrendszer"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!