Magyarok! Gyerek nélkül, egykézéssel lesz jövőnk? Meddig?
"Kedves anyagias kommentelőknek üzenném, hogyha te nem vállalsz gyereket ugyanúgy szarul fogsz élni mert nem lesz aki eltartson téged. Nem lesz nyugdíjad, szép házad, semmid. Lehet, hogy most arra hajtasz, hogy legyen házad, kocsid, jó fizetésed, de 70 évesen már semmire nem fogsz tudni hajtani. "
Na és szerinted ki akar addig élni?
Kedves 30-as. Tudod nem mindenki azért szül gyereket, hogy legyen, aki eltartsa. Én nem várom el, és nem is akarom, hogy a gyerekem eltartson. Ő tartsa el majd a saját gyerekeit, egyáltalán nem az a dolga, hogy az idős szüleit pénzelje. Te vagy nagyon nagy tévedésben.
Nekem ugyan nem kötelességem gyereket szülni a nemzetnek, hogy lehet ekkora baromságot mondani? Őszintén sajnálom azokat a gyerekeket, akik kötelességből jöttek a világra, vagy csak azért, mert anyuci-apuci arra apellál, hogy majd eltartja őket idős korukban.
"Kötelességének kell lennie a nemzet iránt, de ha másért nem saját magáért."
Tartsd meg magadnak a kötelességeidet.
Én nem malacperselynek akarok gyereket, hanem emberi és szellemi vágyból. Teremtés, nevelés, továbbörökítés.
A nemzet, meg nem tudom észre vetted e, de eléggé haldokló jelenség a sok kötelességével. Mindenki magára és a barátaira számítson, ne egy isteni pozícióban tetszelgő "nemzetnek".
Régen minden jobb volt, igaz, a régiek is folyton ezt szajkózták. Csak egy dolog állandó, a változás. A harmadik évezred küszöbén had döntse már el mindnenki nyugodtan, mit mikor akar, ne pedig egy "jobbos" pofon akarja azt a képébe döngölni.
"Mi a magyar most? - Rút sybaríta váz.
Letépte fényes nemzeti bélyegét,
S hazája feldúlt védfalából
Rak palotát heverőhelyének;"
itt mindig azok veszik magukra a kérdést akiknek nem ingük.
gondolom a kérdező azokat okádja le ahol több autó van egy családban mint gyerek.
a nyugdíjakat nem abból kapjátok majd amit most befizettek hanem amit a gyerekeitek befizetnek.jól nézünk ki ha mindenki a másiktól várja a dolgos utódokat.
másrészt pedig a legtöbb beképzelt ember az egykék közül kerül ki. úgy nevelik fel hogy a világ közepei legszebbek legokosabbak stb.
Én vagyok az egyik válaszoló, és magamra vettem a kérdést, ezek szerint jogosan. Egyelőre csak annyi autónk van, ahány gyerekünk, de ha minden jól megy ez hamarosan változik, méghozzá az autók javára.
Jól tudjuk, hogy miből fogjuk (vagy nem fogjuk) kapni a nyugdíjakat, főleg most, hogy gyakorlatilag megszüntették a magánnyugdíjpénztári rendszert. Mi inkább azt választjuk, hogy ha megtehetjük, akkor gyűjtünk magunknak pénzt a nyugdíjas évekre. Ugyanis ezt sokkal értelmesebb megoldásnak tartjuk, mint azt, hogy halomra csináljunk gyerekeket csak azért, hogy legyen aki majd eltartson minket, vagy hogy ne nézzenek ránk ferdén ezek a nagy hazafiak.
Születik épp elég gyerek csak azért, hogy anyagi többlethez juttassa a szüleit (és itt most nem a kisebbségre gondolok, csak ezt a topikot látva is szépen lejön, hogy a legnagyobb megélhetési szülők ezek a nagy nemzeti öntudatosok) Mi nem állunk be a sorba.
Az pedig hogy az egykék önzők, nos ez egy durva általánosítás. Ez nagyrészt a nevelésen múlik.
Kérdező! Mit tudsz mondani jelenleg egy átlagos fiatal lánynak, ha biztatni akarod?
Ha önként marad otthon és vállal 3-4 gyereket, akkor saját kereset nélkül ki van szolgáltatva annak, hogy a férje egyszer 180 fokos fordulatot vesz, bekattan és ott hagyja a gyerekekkel együtt. De tegyük fel, hogy nagyon jól választott és szeretetben, megbecsülésben él. A közvélemény szemében viszont ő egy kitartott nő, aki a férje pénztárcáján él, és akkor jönnek a nagyokosok, hogy más nő is dolgozik gyerek mellett, meg hogy ő csak lógatja a lábát otthon...
De lehet, hogy ő nem 3-4 gyereket akar, elég neki kettő is, és mellette dolgozni szeretne. Fiatal pályakezdőként szinte nulla esélyekkel indul. Mire beküzdi magát, hogy legyen egy év munkaviszonya amire jár a Gyed, (én így tudom, de ha tévedek javítsatok ki) lehet, hogy már a 30-at veri alulról. (ez attól is függ meddig tanult és meddig keresett állást) Akkor elmegy szülni, és aztán vissza menne dolgozni majd harminc évesen úgy, hogy gyereke van. Szerinted mik az esélyei? Még jó végzettséggel is elhajtják, mert rá nem lehet számítani, mert ott a gyerek.
Nos ennyit erről. És akkor még nem említettem a mai emberek hozzáállását a kisgyerekekhez. Leszarják, hogy nem tudod hová tenni, mert nincs segítséged, akkor is elvárják, hogy ne vidd magaddal bevásárolni, vagy hosszabb útra ha ügyet kell intézzél, mert sír, mert hangos. Ne szoptasd nyilvános helyen, akkor is ha nem tudsz csak úgy haza ugrani vele, mert van akinek ez még kendővel is polgárpukkasztó. És ugyan már, ne hogy felvidd a babakocsit a buszra, mert szegény emberek nem tudják összehúzni magukat egy kicsit.
És utoljára, de nem utolsó sorban a terhesség. Amikor mindenhonnan azt hallod, hogy legyél nagyon nagyon tökéletes és szép. Sokan a reklámokból tanulják a biológiát és nem az iskolában, így nem tudják, hogy a terhesség igenis jár némi változással. A bőr megreped, a mellek megereszkedhetnek, de még ez után is lehetsz nőies és szép, ha odafigyelsz magadra, csak éppen nem olyan plasztik szépség, mint egy Barbie baba. A repedt csíkok ugyanis nem tűnnek el, és van aki pár kilót fel is szed.
És láss csodát még így is vagyunk sokan, akik vágyunk a gyerekre. De félek, hogy meg fogom bánni... Szóval mindezek tudatában mi biztatót tudsz mondani egy mai magyar fiatal lánynak, hogy vállaljon gyereket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!