Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Magyarok! Gyerek nélkül,...

Magyarok! Gyerek nélkül, egykézéssel lesz jövőnk? Meddig?

Figyelt kérdés
2013. febr. 12. 23:50
1 2 3 4 5
 11/43 A kérdező kommentje:
De ha nem jönne össze egy magyaros fordulat,2024 utánra mindent megígérnék a romáknak,mert a magyar élhetetlen és befejezte történelmi laufját.Én 1 1970-es egyke vok,és van 4 gyermekem.
2013. febr. 13. 02:59
 12/43 anonim ***** válasza:
74%
Hát engem rohadtul nem az érdekel,hogy pótoljam a magyart. Úgy vállalok és annyi gyereket, amennyit biztonsággal el tudok tartani. Úgy,hogy nem kell minden elején végén sírva várni a postást a gyed-el! Na ez biztos,hogy nem 3-4 gyerek lesz. Max. kettő, de az is lehet,hogy egy!
2013. febr. 13. 04:14
 13/43 anonim ***** válasza:
70%
Kedves kérdező. Ha vállalod hogy eltartod őket én szülök 10-et is. De sajnos az én fizetésemből csak egyre futja.
2013. febr. 13. 06:25
 14/43 anonim válasza:
61%

Azzal egyetértek teljes mértékig hogy ekkora fizetésből amit előttem írtak minimálbér meg stb. ne vállaljon több gyereket senki mert tényleg az egy szörnyű állapot hogy egész életében a nem meglévő forintokat osztogatja be erre arra.

Viszont azzal mélységesen egyetértek hogy nekem is jónéhány olyan ismerősöm van akik NEM minimálbérből élnek és nem a tengődök napról napra kategória, mégis valahogy egész máshol vannak a hangsúlyok és egyet vállalnak erre hivatkozva hogy NEM ÁLLNAK elég jól hozzá. Azt a magyarázatot vhogy megérti az ember hogy nem vagyok képes több gyereket nevelni, nincs türelmem stb. de ezt hogy jó fizetésből élnek és ERRE RÁFOGJÁK ez kicsit dühítő hiszen ebből is az látszik hogy az embereknek SEMMI se elég ha minimálbér van akkor azért sírunk, ha több van akkor az se elég ha minden évben 2szer nyaralunk és mindenfélére futja akkor az a baj, mert miért nincs még annál is több stb...tehát azért leszámítva hogy van akik tényleg nagyon rosszul élnek, még ezek az értékek eltolódása is belejátszik az átlagos 1.2-es gyerekszámba.

2013. febr. 13. 06:58
 15/43 anonim ***** válasza:
46%

"Minimálbérből, perspektíva és egy biztos munkahely nélkül lehet több gyereket vállalni?"

Lehet. Viszont Magyarországon a túlnépesedés riasztó méreteket ölt, tehát nem érdemes.

2013. febr. 13. 07:11
 16/43 anonim ***** válasza:
64%

"Nem unjátok még ezeket a betanult szövegeket? már csak 47ezer forinotot kellett volna valahogy beleszőnöd...

Ha lenne biztos munkahely, akkor a kényelem és a karrier lenne a fontos. Kifogás mindig van. Én egy olyan munkahelyen dolgozam, ahol az emberek a fizetéseik alapján bőven vállalhatnának 2-3 gyereket is, még is a 0,1 az általános. Régen a háborúk alatt is felneveltek az emberek akár 2-3-7-8 gyereket, most meg... Persze tudom most rosszabb M.o-n élni, mint egy világháború alatt..."

Így van. A gyermekszülés bár összefügg az anyagi körülményekkel, de épp fordítottan arányos. Szegényebb körökben nagyobb a gyermekvállalási hajlandóság. Én személy szerint nyáron 47 ezer forintot keresek, ilyenkor pedig 22 800 at kapok. Nos ha egy építkezésbe bele mertem fogni akkor gyereket is mernék vállalni. Sokan 80-100 ezer forintos jövedelemmel is rinyálnak, hogy ők nem. Tehát ez nem jövedelem függő. Az én szüleim is a háború alatt születtek, amikor a jövedelem nulla forint és nulla fillér volt. Mégis nagyobb becsületben nőttek fel, mint a mai gyerekek többsége.

2013. febr. 13. 07:16
 17/43 anonim ***** válasza:
73%

"Minimálbérből, perspektíva és egy biztos munkahely nélkül lehet több gyereket vállalni?"

Apám 35ös születésű, szegényparaszti családból származik. Akkoriban még minimálbér sem volt, tizenegy testvére volt. A gyermekvállaláshoz egyetlen dolog nem kell és ez a pénz.

2013. febr. 13. 07:28
 18/43 anonim ***** válasza:
88%
A gyerekvállaláshoz szeretet és felelősségtudat kell. Nem árt egy kis pénz sem, de két átlag magyar fizetésből 2-3 gyereket föl lehet nevelni.
2013. febr. 13. 08:16
 19/43 anonim ***** válasza:
73%
A baj viszont inkább az jelenleg, hogy azok nyomják "felfelé" a szaporodási rátát akiknek nem nagyon kellene!
2013. febr. 13. 10:39
 20/43 anonim ***** válasza:
68%
Könyörgöm, ne jöjjön már senki azzal mi volt '35-be, meg mi van Afrikába(utóbbit még nem írta senki, de más hasonló kérdésnél vannak ilyenek). Nem azért szülök gyereket, hogy legyen plusz segítség kapálni a földeken, stb. Ha gyereket vállalok, akarom, hogy legyen belőle valaki, sportoljon (ami sok pénz), nyelvet tanuljon(szintén sok pénz), jó óvodába, iskolákba járjon, legyenek rendes ruhái, és még sorolhatnám. Itt hiába jönnek nekem világháborúval, ha kiesik egy fizetés, sajnos Magyarországon az nagy baj, a GyES nagyon kevés, akár van gyereked akár nincs, jönnek a csekkek, ha nem fizetsz 2 hónapig már jön a felszólítás-kikapcsolás-végrehajtó. A fiatalok nem tudnak lakást venni, már jóformán autót sem, ami a mai világban nem luxus. Lehet le pontozni, de én nem szülnék albérletbe, pénz nélkül, a semmire, a saját életemet minek nehezítsem?! Majd szülök ha lesz saját, legalább két szobás szép lakásom, és egy jó, megbízható autóm, jól fizető munkám. És ha ez mind lesz, 3 gyereket vállalnék. Nyugatabbra sem vállalnak ennél többet, pedig ott a családellátások jobbak, ott visszavárják az embert dolgozni. Itt meg majd szül a cigány, m a legtöbb magyar ember még 1 gyereket sem mer vállalni ebbe az ellehetetlenített országba.
2013. febr. 14. 16:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!