Magyarok! Gyerek nélkül, egykézéssel lesz jövőnk? Meddig?
Azzal egyetértek teljes mértékig hogy ekkora fizetésből amit előttem írtak minimálbér meg stb. ne vállaljon több gyereket senki mert tényleg az egy szörnyű állapot hogy egész életében a nem meglévő forintokat osztogatja be erre arra.
Viszont azzal mélységesen egyetértek hogy nekem is jónéhány olyan ismerősöm van akik NEM minimálbérből élnek és nem a tengődök napról napra kategória, mégis valahogy egész máshol vannak a hangsúlyok és egyet vállalnak erre hivatkozva hogy NEM ÁLLNAK elég jól hozzá. Azt a magyarázatot vhogy megérti az ember hogy nem vagyok képes több gyereket nevelni, nincs türelmem stb. de ezt hogy jó fizetésből élnek és ERRE RÁFOGJÁK ez kicsit dühítő hiszen ebből is az látszik hogy az embereknek SEMMI se elég ha minimálbér van akkor azért sírunk, ha több van akkor az se elég ha minden évben 2szer nyaralunk és mindenfélére futja akkor az a baj, mert miért nincs még annál is több stb...tehát azért leszámítva hogy van akik tényleg nagyon rosszul élnek, még ezek az értékek eltolódása is belejátszik az átlagos 1.2-es gyerekszámba.
"Minimálbérből, perspektíva és egy biztos munkahely nélkül lehet több gyereket vállalni?"
Lehet. Viszont Magyarországon a túlnépesedés riasztó méreteket ölt, tehát nem érdemes.
"Nem unjátok még ezeket a betanult szövegeket? már csak 47ezer forinotot kellett volna valahogy beleszőnöd...
Ha lenne biztos munkahely, akkor a kényelem és a karrier lenne a fontos. Kifogás mindig van. Én egy olyan munkahelyen dolgozam, ahol az emberek a fizetéseik alapján bőven vállalhatnának 2-3 gyereket is, még is a 0,1 az általános. Régen a háborúk alatt is felneveltek az emberek akár 2-3-7-8 gyereket, most meg... Persze tudom most rosszabb M.o-n élni, mint egy világháború alatt..."
Így van. A gyermekszülés bár összefügg az anyagi körülményekkel, de épp fordítottan arányos. Szegényebb körökben nagyobb a gyermekvállalási hajlandóság. Én személy szerint nyáron 47 ezer forintot keresek, ilyenkor pedig 22 800 at kapok. Nos ha egy építkezésbe bele mertem fogni akkor gyereket is mernék vállalni. Sokan 80-100 ezer forintos jövedelemmel is rinyálnak, hogy ők nem. Tehát ez nem jövedelem függő. Az én szüleim is a háború alatt születtek, amikor a jövedelem nulla forint és nulla fillér volt. Mégis nagyobb becsületben nőttek fel, mint a mai gyerekek többsége.
"Minimálbérből, perspektíva és egy biztos munkahely nélkül lehet több gyereket vállalni?"
Apám 35ös születésű, szegényparaszti családból származik. Akkoriban még minimálbér sem volt, tizenegy testvére volt. A gyermekvállaláshoz egyetlen dolog nem kell és ez a pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!