Ha holnaptól megnyitnék 1 millió új munkahelyet a cigányok számára akkor vajon azt igénybe vennék?
"Persze értelek én..talán az a gond hogy én valóban szeretek dolgozni és kreatívat alkotni?Vagy mi a problémád a válaszommal?"
Nem, az a gond, hogy feleslegesen dicsfényezed magad. A munka elvégzése alap egy normális ember életében (ez egyenlő azzal, hogy én merem feltételezni egy emberről, hogy elvégzi a munkáját).
"Nézd a cigányok megtehetik hogy ingyen élhetnek a mi kontónkra, fura módon a törvény is mellettük áll, ha bűnöznek. Minek dolgozzanak?"
Ha a törvény mellettük szólna akkor gondolom nem lenne ennyi cigány a börtönökben.
Ez már megint egy értelmetlen kérdés. Gondolom, kedves kérdező, te is tudod, hogy erre nem lehet választ adni, és a mocskolódáson kívül semmire nem jó.
Ha mondjuk úgy kérdeznéd, hogy "milyen munkahelyet töltenének be cigányok?", vagy "mi volna a megfelelő út a cigányok munkába állítására?", akkor lehetne értelmes diskurzust folytatni.
Én biztosan igénybe venném! Jelenleg nincs munkám, csupán a faluban végzek közmunkát, amiért elég kevés pénzt kapok. Már két éve munkanélküli vagyok és állami segélyt egyáltalán nem kapok. Csupán abból tudom feltartani magam, hogy a közmunka mellett másoknak segítek az erdőn végzett munkában, vagy amiben csak kell és lehet.
Ha valaki akkor én biztosan tudom, hogy mennyire nehéz egy cigány származású embernek biztos és állandó munkát találnia, például egy gyárban vagy egy cégnél. Nekem legalább középiskolai végzettségem van, amivel ha kicsi is de van némi esélyem még munkát kapni. De sok cigányt ismerek, akinek nincs még ennyi sem és azok sajnos nálam is rosszabb helyzetben vannak.
Egy 22 éves roma férfi.
Szerintem nem tudod általánosítani, hogy mind igénybe vennék, vagy mind elutasítanák. Például az utolsó válaszoló is írja, hogy ő élne vele és valószínűleg még sokan, akik nem kapnak munkát. (gondolj bele, hogyha magyarként képtelenség munkahelyet találni, mert mindenhova 1000-en jelentkeznek, akkor romaként mennyi esélyed van rá)
Amúgy nem lenne egyedülálló, ha nem élne vele mindenki. Ismerős belsőstől tudom, hogy amikor kétszeresére bővítették pár éve a BKV ellenőrök számát, akkor lepkehálóval kellett összefogni az embereket. Érted, közalkalmazotti státusz, biztos munkahely és alig tudták feltölteni a helyeket... Pedig itt nem romákról beszélünk....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!