Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ha holnaptól megnyitnék 1...

Ha holnaptól megnyitnék 1 millió új munkahelyet a cigányok számára akkor vajon azt igénybe vennék?

Figyelt kérdés
2013. jan. 31. 19:43
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
70%

"Ha nem kell sokat dolgozni és a segély többszörösét keresik, akkor talán igen, ha sokat kell dolgozni és kevés a pénz, akkor garantáltan nem."

Nem nyertél. Egyszerűen fel sem fogjátok, hogy náluk a munka az SZÉGYEN. Azt tükrözi, hogy buta az illető és nem képes önerőből szerezni, hanem rákényszerül, hogy munkát végezzen más személy könyöradományáért.

Aki nem képes javakat megszerezni és munkára kényszerül az az ő szemükben nem életképes, (ún. csicskás) akit el kell tartani.

2013. jan. 31. 20:07
 12/33 A kérdező kommentje:

ma 20:05

Erre a kérdésre nem tudok válaszolni mert engem úgy neveltek hogy minden filléreért keményen meg kell dolgozni és ha 2 hétig nem dolgoztam akkor már rosszul éreztem magam így amikor nem volt munkám akkor még ingyen önkéntes munkára is elmentem..szóval ebből le is vonhatod a következtetést..

2013. jan. 31. 20:09
 13/33 htr ***** válasza:
81%

Alapvetően a cigányok a tomboló liberalizmus miatt züllöttek el ennyire. Bármit megtehetnek következmények nélkül, hiszen aki rájuk akar szólni, az egyből rasszista fasiszta(sokan nem is tudják, hogy mit jelent ez a szó) náci, újnyilas, horthysta stb...

Azt kéne elérni, hogy csakúgy mint a magyaroknál, végre legyen egy céltudatos, vezető értelmiségi réteg a cigányságnál, ami tudja őket kontrollálni, és aki képes kiállni a cigányság gazdasági és szociális érdekeiért is.

2013. jan. 31. 20:09
 14/33 anonim ***** válasza:
100%
Elmesélek egy tanulságos esetet. Nem most történt, még 2001-ben, amikor a minimálbér 40.000 Ft volt. Kis falu, nagy munkanélküliség, vállalkozó szerette volna bővíteni a cégét, szüksége lett volna 10 emberre. Könnyű fizikai betanított munka, teljesítménybérrel. Napi 8 óra melóval a havi nettó 60ezer könnyen megvolt, ha valaki nem lazsált. Na hány ember jelentkezett a 10 helyre? Senki. Volt, hogy kereken megmondták neki, ennyi pénzért nem mennek el dolgozni, inkább otthon ülnek és várják a munkanélkülit. Azóta a helyzet csak rosszabbodott. (azt meg csak zárójelben jegyzem meg, hogy nem csak c. kategóriásokról volt szó)
2013. jan. 31. 20:11
 15/33 anonim ***** válasza:
25%

Vagy csak egyszerűen integrálódni kéne és nem kellene megkülönböztetni embert embertől, de ugye ezért nekünk is kéne tenni.

A kérdés, azért provokatív, mert egyből lehetett tudni, hogy a kérdező a cigányok "ellen" van és igazából csak felesleges hangoztatás arra, hogy a cigányok nem dolgoznak. A "vajon" szócskával pedig csak erősíti ezt.

A válaszain és a többség válaszán is látszik, hogy a cigányokra van kiéleződve maga a kérdés.

Magyarán megint egy felesleges kérdés, mivel hasonló kérdések tömkelege megtalálható itt a gyk-n, újabb feleslegesen lefutott körök nem kellenek. Mivel a többség úgy is, azt fogja írni, hogy nem (csak bővített változatban, amelyben ecseteli a cigányokról alkotott képét).

Az utolsó válaszod megspórolhattad volna kedves kérdező, nem tudom mire fényezed magad (valószínűleg nem tanítottak szerénységre).

2013. jan. 31. 20:36
 16/33 A kérdező kommentje:

ma 20:36

Persze értelek én..talán az a gond hogy én valóban szeretek dolgozni és kreatívat alkotni?Vagy mi a problémád a válaszommal?

2013. jan. 31. 20:48
 17/33 anonim ***** válasza:
33%
Éppúgy van a magyar emberek között is munkakerülő mint cigányban....nem kellene általánosítani.
2013. jan. 31. 21:04
 18/33 anonim ***** válasza:
100%
Nézd a cigányok megtehetik hogy ingyen élhetnek a mi kontónkra, fura módon a törvény is mellettük áll, ha bűnöznek. Minek dolgozzanak?
2013. jan. 31. 21:09
 19/33 A kérdező kommentje:

ma 21:04

Ez nem igaz!Ne hazudozzál!A magyar egy szorgalmas nép,és ha van munka akkor meg is fogja azt!Inkább van lustább úgy mondanám de az kb az 1%-át teszi ki,míg a romáknál kb a 90%-át!

2013. jan. 31. 21:13
 20/33 anonim ***** válasza:
77%
Ha ennyire nem akarnának dolgozni, mert ez a vérükben van, akkor a Kádár rendszerben miért dolgoztak a nők és a férfiak is?
2013. jan. 31. 21:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!