A kutya chip mért kötelező?
Több kérdés felvetődik bennem.
-Mit old meg a chip?
-Hogyan tartják nyilván, névre szólóan?
-Ha a kutya gazdát cserél, át kell íratni, és eredetvizsgáltatni, mint az autót?
-Hogyan oldják meg Lákátos Ármandóék 8-10 bozontos keverékének chipelését? (8-10 per család, az annyi mint...)
-Első körben hány kutya kerül az utcára, határba, stb.?
-Szankcióként olvastam, hogy a chip nélküli állatokat nem oltják be. Nooooormális?
- Ezután a tengerimalacok, és az akváriumi halak következnek?
Egy újabb átgondolatlan, kivitelezhetetlen, (vagy csak óriási költséggel, apparátussal kivitelezhető) pénzharácsolásról van szó.
Most rakattam be chipet a kutyába. 2800 Ft volt. Aki ennyit nem tud rászánni, az nem tudom a kötelező oltást miből fizeti. Egyáltalán nem értem, miért kell valakinek kutya, aki egy ebéd árát nem tudja rászánni egyszer.
Ráadásul így legalább a kutyákat nyomon lehet követni. Én azt gondolnám, aki kutyát tart, annak fontos valamiért az állat, és ha elveszik jó ha haza tudják vinni.
Felesleges mindenféle következtetéseket felvonultatni.
Törvényt hoztak, amit tetszik-nem tetszik, be kell tartani.
Aki úgy érzi, rá nem vonatkozik, az megteheti, hogy nem teszi meg, ami elő lett írva. Viszont, ha bebukja, viselje el a következményeit is.
A törvények nem úgy készülnek, hogy népszavazás útján rakják össze őket.
Fogalmad sincs mi az a demokrácia ezek szerint
Amerikában már chippezik az embereket,igaz nem kötelező jelleggel de csak idő kérdése hogy mikor teszik kötelezővé
Úgyhogy ennyit rólad :)
Igaz, én is átsiklottam felette, de a kérdező azt feszegette, "miért kötelező?".
A lehetőség eddig is meg volt rá mindenkinek, aki szükségesnek ítélte.
Fenntartom a véleményem:pénzlehúzás, bár szerintem nem fog összejönni az előzőekben felsorolt okok miatt.
"igazából nem rossz ötlet,h regisztrálva legyenek az állatok.de mi történik,ha kimúlik?akkor azért is rohangáljon az ember,hogy bejelentse? "
Eddig is be kellett jelenti az állatorvosnak.
Vicces hogy az emberek még akkor is lepontoznak ha a tényeket mondom el :D
Hát itt van arról szó hogy már chippeznek be embereket is VILÁGSZERTE!:
Na most bégessetek buta birkák :D Istenem,hogy létezhetnek ennyire tudatlanok,mindegy menjetek RTL-t nézni szánalmas bagázs :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!