Végjáték/Endgame Vélemény?
Elkezdtem nézni. Egy összeesküvéselmélet a sok közül, a jól ismert hatásvadász elemekkel. Most ott tartok, hogy történelmi példákat sorol arra, hogy ki mindenki tört már világuralomra a történelem során. És jó nagy hülyeségeket mond. Az ókori görögök pl. kifejezetten NEM folytattak terjeszkedő politikát és NEM álmodoztak a világ meghódításáról.
Ha ebben nem mond igazat - mindegy, hogy szándékosan vagy tudatlanságból - akkor a többit sem tudom komolyan venni.
No, a második fele már kicsit érdekesebb volt, bár a felszínesség és a pontatlanság megmaradt, de a rengeteg ellenőrizhetetlen, vagy épp egymásnak ellentmondó állítás között nyilván volt sok igazság is abban, ami elhangzott.
Kinek van kétsége pl. afelől, hogy a világ vezetői manipulálnak bennünket és ahhoz, hogy manipulálni tudjanak, fő céljuk az elbutítás. Ezt hívják úgy, hogy média. :) És igen: céljuk, hogy megszerettessék velünk a rabságot: nem erről szól a fogyasztói társadalom? Eljuttatnak arra szintre, hogy annak örülj, hogy teletömheted a pofád hambival meg kólával és ennél nagyobb igényed ne is legyen se anyagi, se szellemi, se lelki szinten. Illetve anyagi szinten lehetnek igényeid, mert az fontos, hogy fogyassz, ezért magát a fogyasztást teszik örömforrássá, hogy gondolkodás nélkül miden szemetet megvegyél. Szóval szerintem bizonyos szinten máris megvalósult sokminden abból, amiről itt szó van. És igen, ez a verzió, amit a film fölvázol, egy könnyen elképzelhető továbbgondolása mindannak, amit látunk magunk körül.
De azért az olyan kitételeket kétlem, hogy pl. az olajtatalékok kimerülése puszta riogatás volna, minden valóságalap nélkül. Ebben a szén-dioxid adó miatti fölháborodásban inkább az ami mentalitás köszön vissza: Az amerikaiaknak lételemük az autó, elengedhetetlen feltétele az életnek és frankón hozzászoktak ahhoz, hogy a benzin náluk olcsóbb, mint az ásványvíz! De nem csak a benzin, hanem általában az energiaárak hihetetlenül alacsonyan voltak tartva eddig az Államokban, azt hogy ez a jövőben megváltozzon, nagyon nehezen veszi be a gyomruk.
És egy utolsó általános észrevétel: Ez nem dokumentumfilm! A dokumentumfilm alapfeltétele ugyanis a bemutatott tárgytól való valamiféle távolságtartás, objektivitás. Ebben a filmben viszont a fazon saját maga állt megafonnal a saját kamerája elé a tüntetésen üvöltözni. Ettől persze még éppenséggel lehetne igaza, de abban biztos téved - amit az elején kijelent - hogy dokumentumfilmet forgat.
"Kinek van kétsége pl. afelől, hogy a világ vezetői manipulálnak bennünket és ahhoz, hogy manipulálni tudjanak, fő céljuk az elbutítás. Ezt hívják úgy, hogy média. :)"
Na meg az silány oktatás...
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__egyeb-kerdesek__3783..
Egyébként a filmet már letöltöttem pár hónapja, a történelmi hablatyot átugrottam mivel szinte minden történész máshogy látja a dolgokat, át is írhatták, na meg nem utolsó sorban unalmas. A többi meg nem sok újat mondd és nem szeretem a politikát, úgyhogy kb fél órát láttam belőle, de szerintem is lesz új világrend.
Én sem vagyok tagja a bildelberg csoportnak de nem érdekes hogy összejárnak és ennyire titkosak az ott elhangzottak? Körbe 100 méterrel fegyveres őrök, minden évben más helyszín... Ugyan már, terroristák miatt:D Nem mainstream médiából kell informálódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!