Egyetemista roma származású ember vagyok. Két év múlva szerzem meg jó esetben a pénzügyi diplomát. Mekkora eséllyel kapok állást származásomat tekintve? Kérem, a rasszista egnyilvánulásoktól kíméljenek.
Hát köszönjük szépen, jó tudni, hogy a saját szülőhazánkban csak úgy, pusztán a létünk miatt gyűlölnek!
De persze, ha ezt észreveszem, akkor az is az én hibám, hogy az általános hozzáállásom az, hogy roma vagyok, ezért gyűlölnek...
Ez aztán a 22-es csapdája!!!
"A viselkedésetek és a gondolkodásmódotok miatt gyülölnek benneteket."
- a "magyarok" (akármitől is lesz szerintetek valaki magyar, egy erősen kevert társadalomban) talán mind egyformák? Köztük egyetlen tolvaj, gyilkos, megátalkodott bűnöző sincs? A magyarok mind jók, aranyosak, segítőkészek és kedvesek? MIND?? Csak azért, mert magyarok?
- a cigányok talán mind egyformák? Köztük nincsen egyetlen normális sem? Nincs olyan, hogy attól még, hogy ő történetesen roma származású, még rendes, dolgos, szorgalmas és becsületes? Köztük mindenki tolvaj és szemét lehet, ez talán kódolva van?
Én tapasztaltam már mindkét "táborban" mindenféle embert! (Mellesleg a magyar az lehet svár, tót, bolgár, román, szlovák, szerb... származású. És roma is, igen. Tudod: ÉN IS MAGYAR VAGYOK!!!)
Jól van, én ezt a parttalan vitát abba is hagyom, ha így álltok hozzám, azzal úgysem tudok mit csinálni.
Valószínűleg tényleg marad nekem a külföld. :( De, ha még ezek után hazaárulónak is neveznek majd, mert hogy elmegyek... Na, az lesz a világ röheje!
A lényeg, hogy én most inkább lelépek, és karácsonyozom a családommal, mint hogy itt vitatkozzak gyűlölködő és előítéletes emberekkel.
Kellemes ünnepeket mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!