Szlovákiában miért is avattak Szent István-szobrot?
Igen, de 1968. augusztus 20-án a Varsói Szerződés csapatai szovjet vezetéssel 200 000 katonával, 5000 harckocsival lerohanták Csehszlovákiát, hogy véget vessenek a (prágai tavasz néven emlegetett) demokratikus folyamatnak. Az invázióban a szovjet csapatok mellett jelentősebb lengyel, magyar, és inkább jelképesen bolgár erők vettek részt. Ez olyan volt náluk, mint nálunk '56, mellesleg a szlovákok be is voltak '68-ban f.sva, azt hitték megyünk visszafoglalni a Felvidéket.:)
Amúgy valóban, én megértem egyébként őket is, hogy ilyen okokból aug. 20-án nem látják szívesen a magyar közt. elnököt, csak hát ezt már hetekkel korábban megbeszélték, akkor nem volt baj, most hirtelen miért lett...?
Amúgy érdekes ország ez a Szlovákia, elvileg ugye nem szívesnek emlékeznek '68-ra, tehát a komcsi időkre; de pl. a Benes-dekrétumot meg nem akarják visszavonni...akkor hogyis van ez? Kicsit önellentmondás....Ficos meg Slota keveri a sz.rt, az az igazság...
Fáj a tótoknak, hogy ők 16 évesek mi meg 1100...
Sólyom helyében biztos, hogy nem fordultam volna vissza, beszari alak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!