Külföldivel házasság? Munka?
Már lassan 1 éve lakok külföldi barátommal, EU-s országból való. Munkát nem találunk, de még a fővárosban sem, állandóan a lakcímkártyára hivatkoznak, ami nincs neki. De miért nem ad egy munkáltató sem egy szándéknyilatkozatot ezzel kapcsolatban? Ha nincs munka, nem kap lakcímkártyát és fordítva.
Házasság lehetséges lehet ilyen esetben? Lakcímkártya nélkül?
Mit tegyek? Kétségbe vagyok esve, már egy csomó hivatalt bejártam de mindenhol mást mondanak.
Hihi! Koszi, hogy irtal!
Felkoltoztunk Pestre, ahol a fonok segitsegevel eloszerzodes reven kapta meg a lakcim-,ado-es EUkartyat. De tenyleg nehezen ment fonok nelkul. Nem is ertem, Nektek hogy sikerult szerzodes nelkul lakcimet kapni.
Sziasztok!
A barátom harmadik országbeli, itt tanul Magyarországon 2 éve, márcsak egy féléve van és befejezi a mester szakot és lejár a tanulói vízuma. Munkát keres már régóta, de sosem veszik fel, mert a munkáltatónak többet kellene adóznia rá.
Hogyan lehetne megoldani? Házassággal?
Válaszokat előre is köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!