Valaki mutatna egy új statisztikát a frissdiplomások elhelyezkedési arányairól?
Így van, kérdező te proliztál le !
Amúgy az egyik közgazdász a másik jogász. Montam is nekik, ha ennyi eszetek volt, hogy oda mentek, akkor meg is érdemlik, hogy söprik a leveleket :)
Jó, most azzal hogy 10 éve megemelték a felsőoktatásba jutók számát, attól még ugyanazok végezték el akik különben csak érettségit tudnák, és mos prolik lennének, tehát végülis a diplomások is prolik.
Erre mit lépsz ?
Erre szintén várok egy objektív kimutatást. Mert a környezetemben minden gazdasági diplomás elhelyezkedett könnyedén, illetve csak ilyen szubjektív cikkekkel találkozom (2012-esek közt).
Így ismét nem tudom mit higgyek, kérlek cáfolj meg egy objektív statisztikával, mert ezek a szubjektívek állandóan az ellenkezőjét mondják, mint amit az "utca emberétől" hallok.
"Jó, most azzal hogy 10 éve megemelték a felsőoktatásba jutók számát, attól még ugyanazok végezték el akik különben csak érettségit tudnák, és mos prolik lennének, tehát végülis a diplomások is prolik. "
Ezt mire alapozod? Honnan tudod, hogy azok az emberek csak arra lettek volna képesek?
Azért annyiban árnyalt a kép, hogy a diplomások egy jelentős része kénytelen érettségivel betölthető munkákra is vállalkozni, mert más nincs.
Példák a környezetemből: Szoc. munkás (gyári meló), Környezetmérnök (tele marketing), Infó tanár (call center).
De a gépészmérnök ismerősömért sorban állnak a munkaadók.
"Azért annyiban árnyalt a kép, hogy a diplomások egy jelentős része kénytelen érettségivel betölthető munkákra is vállalkozni, mert más nincs."
Egyrészt erre is mutathatnál valamit, mert ez így megint a te 4 ismerősöd alapján levont következtetés.
Ezért hülyeség ez, mert ha én meg kiválasztok 4 ismerősömet, fel tudom vázolni a teljes ellentétét.
Ezért kellene már valami, mert így csak össze-vissza repkednek a lózungok.
Látszik, hogy nem vagy értelmiségi -.-
Hát mert régen magasak voltak a ponthatárok, csak egy elitkör került egyetemre de azok el is helyezkedtek, nem volt diplomás munkanélküliség.
Megnövelték a felsőoktatásba a férőhelyek számát, így a pontszám alacsonyabb lett és kisebb tudásúak is akik régen eladók lettek volna is elvégezték a felsőoktatást, de így nem lettek okosabbak, ugyanolyan prolik maradtak, hát látod még sem tudtad értelmezni amit írtam. Mindent agyon kell magyaráznom, ezt direkt csináljátok??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!