A Magyarok Gyűlölik egymást?
Akár hova megyek minden hova megyek mindig azt látom.
Gyűlölet,kirekesztés,egoizmus, pesszimizmus,stb.
Hogy lehetne ezen változtatni hogy jobb közérteztünk legyen?
Ez egy többszáz éves "hagyomány", nem hiszem, hogy egycsapásra meg tudnánk tőle szabadulni. :(
Amúgy szerintem az kellene hozzá, hogy az államra bizalommal nézzünk, és nemzetnek tekintsük saját magunkat.
(Sajnos most egyik sem igaz. Amikor mégis ezt mondjuk, csak a vágyainkról beszélünk.)
:(
Első tévedsz.
A külföldön élő második-harmadik generációs magyarok nem gyűlölködőek már.Sokkal inkább összetartóbbak mint a Magyarországon élők.
Ez egy baromság, nem gyűlölik egymást. Csak minden országban vannak ilyen libsi világpolgárok, akik jobbnak képzelik magukat a többieknél, ezért ők előszeretettel fikázzák a saját népüket.
Persze, vannak jellegzetes hibái a magyaroknak, de ilyet állítani, hogy gyűlölik egymást? :D Ez nevetséges.
A magyar bajban összetart, békességben széthúz ... Pesszimizmus azt inkább realista felfogásnak írnám le...
A magyar mindig is közösségben gondolkodott, közösségért képes erőket megmozdítani ... de a mai világban az individuális felfogás jellemző, aki a közösségben akar dolgozni, közösségért akar dolgozik, azt eltapossák, kinevetik, meglopják, sikertelenségre van utalva ...
Amerikában már minden ember magának dolgozik, önzésből él és egymásnak versenytársai, akik a munkáért képesek egymást teljesen lejáratni, képesek egy kapcsolatot aszerint értékelni, hogy az mennyi profitot hasznot hoz neki ... Tönkre teszi az emberek közötti kapcsolatot, itthon is ez a folyamat kezdődött el ...
"minden ember magának dolgozik, önzésből él és egymásnak versenytársai, akik a munkáért képesek egymást teljesen lejáratni, képesek egy kapcsolatot aszerint értékelni, hogy az mennyi profitot hasznot hoz neki ... "
Én evvel a szemlélettel teljesen egyetértek, a munkahelyemen ahol vagyok, pénzt keresni jöttem, nem barátkozni! Az meg hogy versenytársai az emberek egymásnak, az nem baj, mert így a jó teljesítményt csak fokozni lehet! Nem haverkodni kell, hanem dolgozni, keresni a lehetőségeket folyamatosan, csak így lehet fejlődni.
"A külföldön élő második-harmadik generációs magyarok nem gyűlölködőek már."
Ők lehet hogy összetartóak, de akik az elmúlt 10 évben mentek ki, azok nagy része nem összetartó. Én magam is mindössze 4-5 magyarral tartom idekinn a kapcsolatot, de sokszor még az is bőven sok.
Ma 11:16
Ne javítsd ki csak válaszolj!
Vagy menny ahova akarsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!