Magyarországon mikor törölték el, hogy minden 18 éves férfi menjen katonának?
Mikor volt az utolsó behívó? a '90-es évek elején?
mert olvastam vmi 2004-et, hogy az utolsó sorkatona akkor szerelt le, de az sztem nem az, amire én gondolok.
2004. novemberéig volt Magyarországon sorkatonai szolgálat.
Ezt a rendszert attól fogva a szerződéses katonai szolgálat váltotta fel és ez a mai napig is így van.
"Minden szánalmas kifogást .."
Talán mert Magyarországon és a keleti blokkban nem volt kulturált katonaság.
Ezért menekült tőle aki tudott.
Édesapám több volt katonatársa is alkoholistaként végezte , sokan öngyilkosok , idegroncsok lettek, mentálisan nem voltak többé egészségesek.
És ezért menekült tőle mindenki.
Ez a szovjet stílusú kiképzés épp olyan szánalmas , igénytelen volt mint a rendszerük.
Meg kell nézni a dél-koreai , japán , amerikai , kiképzést és katonaságot.Mert ami itt folyt az nem volt kiképzés hanem csak alázatra nevelés , megalázás és pár idióta "tiszt" szórakozása.
"A "nevelés" meg a katonaság dolga lett volna hiába érvelnek ezzel páran!"
Egy nem kimaradt. Helyesen így gondoltam:
"A "nevelés" meg nem a katonaság dolga lett volna hiába érvelnek ezzel páran!"
Mert nincs rá pénz gondolom.
Egyébként soha nem fogom megérteni ezt az öngyilkos dolgot, úgy írjátok, mintha ez tök mindennapi lett volna.
Én nem nagyon hallottam még fatertól se ilyet, egyesek kibuktak idegileg aztán cső, de azok olyanok is voltak....
Szal kicsit el van ferdítve a dolog, de ez nem azt jelenti, h pártolom a katonaságot.
Én meg pártolom.
Máris mehet a ☟
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!