Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Lehet összefüggés Simon...

Lehet összefüggés Simon Peresz kijelentésével és a mostani magyar helyzettel?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy itthon jóval magasabbak az árak mint más országban. Akár mit nézünk, (textil, műszaki cikkek, élelmiszer, gépkocsik, áram, víz stb.) más országban ha megnézzük szó szerint féláron van, mint itthon. De legalább is jelentősen olcsóbb minden. Még Szlovákiában és Lengyelországban is ami azért nem annyira "nyugati" ország. Pl. köztudott, hogy a külföldi tulajdonú rezsi szolgáltatók extra profitot termelnek a magyarokon. Mégis kinek vagy kiknek éri ez meg üzlet stratégiai szempontból, hogy egy olyan országban, ahol tized annyit keresnek az emberek, szinte duplájáért adnak mindent. Nem az lenne a cél, hogy egy adott vállalat minél többet adjon el a termékéből?

Szintén köztudott, hogy a magyar munkabérek mesterségesen vannak alacsonyan tartva. Ezért a magyarok külföldre emigrálnak, aki meg itthon marad, azoknak gondoskodnak arról, hogy ne tudjon például gyereket vállalni az országban uralkodó gazdasági helyzet miatt. Arra lennék kíváncsi, lát-e más is összefüggést Simon Peresz (izraeli elnök) kijelentésével, miszerint: "felvásároljuk Magyarországot" és a mostani magyar helyzettel kapcsolatban. Izraelnek lehet célja, hogy a magyar elhúzzon a saját országából és aki itt marad, azoknak minél kevesebben tudjanak gyereket vállalni?

2012. nov. 29. 14:13
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:

"Nekem is él kint rokonom külföldön és az ő állítása szerint jóval olcsóbbak a bolti árak is mint itthon."

Hát persze hogy ezt mondja. Idekinn az olcsó, elsősorban saját márkás termékeket veszik meg olcsón, majd összehasonlítják az otthoni jó minőségű termékkel. A rezsi pedig nem olcsóbb! Sőt! Otthon ingatlanadó sincsen. Nekem az ingatlan adóm havonta 35.000 Ft-nak felel meg. Az autó árak olcsóbbak, ez igaz, de fenntartási költsége már jóval magasabb. Az én autómra jelenleg évi 140.000 Ft-nak megfelelő összeget fizetek. Otthon ugyanilyen kocsiért 38.000 Ft volt a biztosítás. Aztán, csak azért hogy a lakásom előtt parkolhatok, ki kell fizetnem havi 12000 Ft-nak megfelelő összeget. Nekem ne akard megmagyarázni, hogy Nyugaton minden olcsóbb.

2012. nov. 29. 14:38
 12/38 A kérdező kommentje:

Kedves 14:31

A hétfői listázási ügy nem a témához tartozik, de azért az a véleményem róla, hogy a Jobbikos politikus nem beszélt zsidókról. Izraeli állampolgárokról volt szó! Attól hogy valaki izraeli állampolgár, lehet bármilyen vallású. És most az összes zsidó elkezdett háborogni. Saját butaságotokat használjuk fel ellenetek!

Nem volt szánalmas ahogy az az öreglány nyilatkozott az ATV-n, hogy "köztudott mi lenne a megoldás a Jobbikra, el kellene már kezdeni"

Ilyenkor senki nem háborog, de akkor milyen közfelháborodás lett volna, a valaki azt jelenti ki, hogy köztudott mi lenne a megoldás a zsidókérdésre, el kellene már kezdeni.

2012. nov. 29. 14:39
 13/38 tetro ***** válasza:
43%

külföldön minden drágább de ha kiderül hogy mégsem akkor nézzük csak az autókat inkább. erős az érvrendszered... :D az autók amúgy tényleg a zsidóktól dràgàk. ők vezették be a regisztrációs adót nekünk.

az energia szektorban meg akkora extra profit van, hogy az eon tervezi a kivonulását...

2012. nov. 29. 14:39
 14/38 anonim ***** válasza:
36%

"Külföldön olcsóbb minden "

Ez tényleg így van ... magyar ember megtalálja az olcsóbb boltokat, a turistaként én is nehezen találok boltokat ...

de Londonban 2 hét alatt rájössz, hogy valójában hol találod az olcsóbb dolgokat vagy hogy érdemes várni az akciót ...

2012. nov. 29. 14:42
 15/38 anonim ***** válasza:
56%
Igen van összefüggés. És épp ideje volt, hogy felébredjetek.
2012. nov. 29. 14:43
 16/38 anonim ***** válasza:
84%

"a Jobbikos politikus nem beszélt zsidókról. Izraeli állampolgárokról volt szó!"

"Pont itt lenne az ideje egy ilyen konfliktus kapcsán annak, hogy felmérjük azt: az itt élő és különösen a magyar Országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára"

2012. nov. 29. 14:43
 17/38 anonim ***** válasza:
56%

https://www.youtube.com/watch?v=MF5a98EKZD0

Tessék, ha idézel akkor lehetőleg az egész szöveg környezet idézd ... Én nem vagyok jobbikos, de számomra egyértelmű, hogy mire és kikre gondolt ... az időrövidsége miatt valószínűleg teljesség igénye nélkül fogalmazta meg utolsó gondolatát ...

2012. nov. 29. 14:57
 18/38 anonim ***** válasza:
24%

Náci uszítás lol xD Hitgyüli powaa! xD

Amúgy lehet összefüggés. Itt sok a liberális, ezek aligha fogják elhinni.

2012. nov. 29. 15:07
 19/38 anonim ***** válasza:
34%

"Pont itt lenne az ideje egy ilyen konfliktus kapcsán annak, hogy felmérjük azt: az itt élő és különösen a magyar Országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára"

Ezzel én is egyet értek. Épp az lenne a lényeg, hogy a nemzetbiztonsági kockázatot jelentő személyeket szűrjék ki és távolítsák el a parlamentből. Idegen származású személyeknek a törvényhozásban helye és keresnivalója nincsen, akkor sem ha zsidó, akkor sem ha szerb, és akkor sem ha román! Ilyen egyszerűen nem engedhető meg!

2012. nov. 29. 15:25
 20/38 anonim ***** válasza:
10%

"Egyébként hány éves vagy? Mi az iskolai végzettséged? Hol dolgozol?"

Ezekhez az adatokhoz valójában neked mi közöd?

2012. nov. 29. 15:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!