Tulajdonképpen mi a baj a választási regisztrációval?
Az egy dolog, hogy megszűnik a névtelenség (bár azt sem értem, ebben mi a rossz. Ha megyek szavazni, én fel merem vállalni, hogy mentem szavazni), de cserébe a külföldi magyaroknak is megadja a lehetőséget, és közben igen komoly akadályt állít azok elé, akik ilyen-olyan módszerekkel több szavazatot is leadtak/leadnának választottjukra.
Mellesleg olvastam itt gyk-n, meg más fórumokon olyat is, hogy a Fidesz ezzel aljas módon bebiztosította magát újabb négy évre. Ebben nem értem a logikát, megmagyarázná valaki?
"Ha ez neked kérdés akkor nálad is van valami baj."
Akkor lehet, tényleg baj van velem, mert bár megértem a kommentekben leírt véleményeket (a többségüket), még mindig azt mondom, hogy nincs baj vele.
Én úgy értelmeztem, hogy ez azokat zárja ki a szavazásból, akik csak a kampány alatt hirtelen felindulásból, vagy hasraütésszerűen választottak egy pillanatnyilag szimpatikus pártot, és aztán x-eltek. Az ilyenek meg szerintem ne is szavazzanak, nehogy már azok miatt legyen megválasztva egy párt, akik orra előtt a kampányban elhúzták a mézesmadzagot...
Nem tudok róla, hogy a demokrácia alapelvei között szerepelne a kötelező kampány.
Mellesleg szerintem épp a kampány antidemokrata azáltal, hogy az utolsó hetekben minden megengedett eszközzel arra törekszik, hogy befolyásolja az embereket...
Én azt mondom, ne. Ha valaki alapszinten sincs tisztában avval, melyik oldalról mi történik épp a politikában, az miért szavazna? Pláne egy kampány alapján, aminek a tartalma nagy része vagy kamu, vagy valamilyen egyéb okból nem kerül megvalósításra...
Egyébként nincs garancia, de aki sokat olvas, ezáltal képben van, azokat kisebb eséllyel könnyű megvezetni. Szerintem már ez is sokat jelent(ene).
"Én úgy értelmeztem, hogy ez azokat zárja ki a szavazásból, akik csak a kampány alatt hirtelen felindulásból, vagy hasraütésszerűen választottak egy pillanatnyilag szimpatikus pártot, és aztán x-eltek."
Ezek szerint te elöször pártot választasz és aztán azt a véleményt képviseled amit mondanak??
Mert szerintem az értelmes embernek van egy véleménye és olyan pártot választ aki ezt képviseli! Vagy amiért ezt gondolom, én már rosszul szavazok?
Másik kérdés!
Mikor kell a választonak szerinted véleményt alkotnia a kormányzó pártról és arról hogy ki kormányozna jobban náluk? 3 évvel választás előtt? Vagy akár "csak" 1 évvel előtte?
Szerintem véleményt a végén kell mondani és az hogy rosszul kormányoztak CSAK A VÉGÉN DERÜL KI!!!
A kampányról!
Mi az hogy "nem kötelező a kampány"? Ha nem szabadna kampányolni akkor a hogyan ismernék meg az emberek hogy melyik párt mit kínál és kikre lehet szavazni??
és ne gyere az internettel mert 50-70-90 éve nem volt internet de sok helyen már demokrácia volt és szavazás! van ahol 200 éve!!!!
nem is értem hogy vetődhet fel benned hogy töröljük el a pártok, programok, jelöltek megismerhetőségét!!! Mert a kampány EZT jelenti!!! Vagy akkor diktaturát akarsz?? mert csak oda nem kell kampány!!
És a választási regisztrációról még!
A határon túliak úgy regisztrálnak és szavaznak hogy LEVÉLBEN feladják azt és a saját adataikkal és aláírásukkal hitelesítik!!! Ugyanakkor a magyar államnak nincs joga kikérni ezeket az adatokat és ellenőrizni valódiságukat hisz egy másik állam állampolgárainak adatairól van szó!! Ergó az szavaz így aki akar és gyakorlatban ELLENŐRIZHETETLEN hogy valódi emberről van-e szó!!! Ha akar valaki akkor gyárt 1 millió szavazatot így! De mivel csak a kormány küldi meg ezeket a boritékokat így ő tudja hogy hova és kinek ad! Magyarán "csalásra" csak a kormánynak van lehetősége!!
Ügyes mi? :))
"Ezek szerint te elöször pártot választasz és aztán azt a véleményt képviseled amit mondanak??"
Nem, csak én már korábban el tudom dönteni, melyik párt az, amelyik szimpatikus a nyilvános felszólalásai, javaslatai, vagy az alapján, ahogyan viselkedik ellenzékként, a törvényjavaslatai, kormányzása alapján tudok véleményt alkotni (bár azt aláírom, közel sem valószínű, hogy mindin minden meglátásom helyes, de megvan a magam véleménye), és nem egy rakás hazug kampányfogás alapján.
"Mert szerintem az értelmes embernek van egy véleménye és olyan pártot választ aki ezt képviseli!"
A valódi véleményem egyik párt sem képviseli, így ez alapján nemigen tudok dönteni. Ezért döntök úgy, hogy összehasonlítani próbálom a pártokat, mégis a sok rossz közül melyik a legkevésbé rossz.
"Mikor kell a választonak szerinted véleményt alkotnia a kormányzó pártról és arról hogy ki kormányozna jobban náluk? 3 évvel választás előtt? Vagy akár "csak" 1 évvel előtte?"
Egy igazi választónak szerintem mindig és minden pillanatban meg kell, hogy legyen a véleménye az aktuális pártokról. Ez persze nem azt jelenti, hogy ez nem módosulhat egy ellenszenves vagy pozitív intézkedés alapján, de a legnagyobb bolondok, vagy reménytelenül naivak, akik csak az aktuális kampány alapján alkotnak véleményt a pártokról.
"Mi az hogy "nem kötelező a kampány"?"
Ez annyit jelent, hogy attól még, ha valamilyen oknál fogva nem lenne kampány, az nem azt jelentené, hogy nincs demokrácia.
A vége viszont érdekes, ez eddig fel se merült bennem... o.O
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!