Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Tulajdonképpen mi a baj a...

Tulajdonképpen mi a baj a választási regisztrációval?

Figyelt kérdés

Az egy dolog, hogy megszűnik a névtelenség (bár azt sem értem, ebben mi a rossz. Ha megyek szavazni, én fel merem vállalni, hogy mentem szavazni), de cserébe a külföldi magyaroknak is megadja a lehetőséget, és közben igen komoly akadályt állít azok elé, akik ilyen-olyan módszerekkel több szavazatot is leadtak/leadnának választottjukra.

Mellesleg olvastam itt gyk-n, meg más fórumokon olyat is, hogy a Fidesz ezzel aljas módon bebiztosította magát újabb négy évre. Ebben nem értem a logikát, megmagyarázná valaki?

2012. nov. 28. 10:55
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

"Szóval a regisztrációnál már meg kell jelölni egy pártot, akire majd az ember szavaz, és ettől már nem lehet eltérni a későbbiekben?"

Nem. Itt az emberi tényezőkről van szó. Akik most nem akarnak foglalkozni a választással, elegük van mindenkiből, azok nem fognak elmenni regisztrálni. Azok mennek el legnagyobb számban regisztrálni, akik már most szinte fanatikusan tudják, hogy kire fognak szavazni, és ezek a fideszesek. Vagyis a választásra lesz egy többségében fideszes regisztrált tömeg.

A választási kampány nem véletlenül közvetlenül a választás előtt zajlik, akkor kell meggyőzni a bizonytalanokat és a legyintőket, hogy szavazzanak. Így viszont értelmét veszti a kapmány. A megoldás az lenne, ha a kampányt előrehozná minden párt a regisztráció elé, pontosabban ekkor ÉS a szavazás előtt is kellene kampányolni. Erre viszont az ellenzéknek nincs pénze. Vagyis az ellenzéki pártoknak képtelenség kampányolni.

2012. nov. 28. 12:10
 12/27 Andizsuzsi ***** válasza:
93%

"Én azért szavaztam rájuk, mert azt ígérték soha többet mszp."

Én jobban örülnék, ha inkább az egymillió új munkahelyre tett ígéretüket tartanák be.

2012. nov. 28. 12:12
 13/27 anonim ***** válasza:
42%
Kedves Kérdező! Nem maradtál le semmiről, csak vagy hülye vagy, és nem vagy képes két lépésig előre látni, vagy hülyének tetteted magát. Én az utóbbit valószínűsítem.
2012. nov. 28. 12:13
 14/27 anonim ***** válasza:
64%
Aki meg azért szavazott a FIDESZ-re, hogy örökké ők kormányozzanak, az miért olyan finnyás, ha azt mondom nekik, hogy ő egy sötét diktatúrapárti? Ennél tökéletesebben ugyanis nem lehet egy diktatórikus berendezkedést leírni.
2012. nov. 28. 12:15
 15/27 anonim ***** válasza:
33%

"Aki meg azért szavazott a FIDESZ-re, hogy örökké ők kormányozzanak, az miért olyan finnyás, ha azt mondom nekik, hogy ő egy sötét diktatúrapárti? Ennél tökéletesebben ugyanis nem lehet egy diktatórikus berendezkedést leírni."

Hm, tehát neked az a diktatúra amikor nem a te pártod kormányoz? Nekem 2002-2010-ig volt diktatúra.

2012. nov. 28. 12:24
 16/27 anonim ***** válasza:
74%
Nem az a diktatúra, ha nem az én pártom kormányoz, hanem az, ha egy olyan párt kormányoz, akit az egyoldalú törvényi manipulációi révén az emberek akarata ellenére nem lehet leváltani.
2012. nov. 28. 12:31
 17/27 anonim ***** válasza:
61%

"Hm, tehát neked az a diktatúra amikor nem a te pártod kormányoz?"

Nem. Az a diktatúra, amikor a kormány megkerüli a demokratikus elveket, és erővel lehetetleníti el az ellenzéket. (pl. volt Kommunista Párt (MSZMP), Fidesz, stb.)

+ Javaslom olvasgatásra:

[link]

Egy érdekes mondat a linkről:

"Az elnyomás lehet nyílt (azaz a népakarat adminisztratív korlátozásában megnyilvánuló) és rejtett (azaz például léteznek a népakarat érvényesítéséből formálisan nem, de gyakorlatilag kizárt személyek vagy csoportok, illetve nézetek, vélemények)."

2012. nov. 28. 12:34
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

"Nekem 2002-2010-ig volt diktatúra."

Mert két egymást követő választáson is megbukott a Fidesz? Pedig akkor még demokratikus választások voltak! :DD

2012. nov. 28. 12:38
 19/27 Komplikato ***** válasza:
72%

"Azért az jó dolog, hogy így nem fognak szavazni azok, akiket busszal hoznak meg zsíroskenyérrel etetnek a választások napján, nem?"

Nekem erről az önkormányzati időszaki választáson fekete autókkal utaztatott, megebédeltetett és megpálinkáztatott szavazok jutnak eszembe ... gondolom sejted melyik párt emberei tették? :D

2012. nov. 28. 14:28
 20/27 anonim ***** válasza:
47%

"Tulajdonképpen mi a baj a választási regisztrációval?"

Ha ez neked kérdés akkor nálad is van valami baj.

2012. nov. 28. 16:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!