Tulajdonképpen mi a baj a választási regisztrációval?
Az egy dolog, hogy megszűnik a névtelenség (bár azt sem értem, ebben mi a rossz. Ha megyek szavazni, én fel merem vállalni, hogy mentem szavazni), de cserébe a külföldi magyaroknak is megadja a lehetőséget, és közben igen komoly akadályt állít azok elé, akik ilyen-olyan módszerekkel több szavazatot is leadtak/leadnának választottjukra.
Mellesleg olvastam itt gyk-n, meg más fórumokon olyat is, hogy a Fidesz ezzel aljas módon bebiztosította magát újabb négy évre. Ebben nem értem a logikát, megmagyarázná valaki?

"Szóval a regisztrációnál már meg kell jelölni egy pártot, akire majd az ember szavaz, és ettől már nem lehet eltérni a későbbiekben?"
Nem. Itt az emberi tényezőkről van szó. Akik most nem akarnak foglalkozni a választással, elegük van mindenkiből, azok nem fognak elmenni regisztrálni. Azok mennek el legnagyobb számban regisztrálni, akik már most szinte fanatikusan tudják, hogy kire fognak szavazni, és ezek a fideszesek. Vagyis a választásra lesz egy többségében fideszes regisztrált tömeg.
A választási kampány nem véletlenül közvetlenül a választás előtt zajlik, akkor kell meggyőzni a bizonytalanokat és a legyintőket, hogy szavazzanak. Így viszont értelmét veszti a kapmány. A megoldás az lenne, ha a kampányt előrehozná minden párt a regisztráció elé, pontosabban ekkor ÉS a szavazás előtt is kellene kampányolni. Erre viszont az ellenzéknek nincs pénze. Vagyis az ellenzéki pártoknak képtelenség kampányolni.

"Én azért szavaztam rájuk, mert azt ígérték soha többet mszp."
Én jobban örülnék, ha inkább az egymillió új munkahelyre tett ígéretüket tartanák be.

"Aki meg azért szavazott a FIDESZ-re, hogy örökké ők kormányozzanak, az miért olyan finnyás, ha azt mondom nekik, hogy ő egy sötét diktatúrapárti? Ennél tökéletesebben ugyanis nem lehet egy diktatórikus berendezkedést leírni."
Hm, tehát neked az a diktatúra amikor nem a te pártod kormányoz? Nekem 2002-2010-ig volt diktatúra.

"Hm, tehát neked az a diktatúra amikor nem a te pártod kormányoz?"
Nem. Az a diktatúra, amikor a kormány megkerüli a demokratikus elveket, és erővel lehetetleníti el az ellenzéket. (pl. volt Kommunista Párt (MSZMP), Fidesz, stb.)
+ Javaslom olvasgatásra:
Egy érdekes mondat a linkről:
"Az elnyomás lehet nyílt (azaz a népakarat adminisztratív korlátozásában megnyilvánuló) és rejtett (azaz például léteznek a népakarat érvényesítéséből formálisan nem, de gyakorlatilag kizárt személyek vagy csoportok, illetve nézetek, vélemények)."

"Nekem 2002-2010-ig volt diktatúra."
Mert két egymást követő választáson is megbukott a Fidesz? Pedig akkor még demokratikus választások voltak! :DD

"Azért az jó dolog, hogy így nem fognak szavazni azok, akiket busszal hoznak meg zsíroskenyérrel etetnek a választások napján, nem?"
Nekem erről az önkormányzati időszaki választáson fekete autókkal utaztatott, megebédeltetett és megpálinkáztatott szavazok jutnak eszembe ... gondolom sejted melyik párt emberei tették? :D

"Tulajdonképpen mi a baj a választási regisztrációval?"
Ha ez neked kérdés akkor nálad is van valami baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!