Csak nekem durva, hogy 2,7 millió dolgozó van egy ~10 milliós országban?
A 2,7 millió az alkalmazottak száma,egyébként kb.3,9 millió munkavállaló van.A Kádár rendszerben 5,3 millióan dolgoztak.
A rendszerváltás után rögtön elveszett 1,5 millió munkahely,ennek csak egy pici részét sikerült visszapótolni.
Ennek sok oka van,most ebbe nem mennék bele.
Azért árnyalja a képet röpke 500.000 külföldön dolgozó. Kissé.
Másrészt senki nem hörrent fel rajta, hogy már a KSH saját (kozmetikázott) kamu adatai szerint is NŐTT a munkanélküliség az elmúlt egy évben? Nem mint ha előtte nem a trükközés miatt lett volna "jó" a foglalkoztatottak száma.
Ott vannak a gyerekek,diákok meg a nyugdíjasok is...
de igen,ha őket is hozzá adjuk ahhoz a 2,7 még akkor is kevés...
Ha primitív példákat használunk, akkor egy normális ipari országban ugyanez az arány 40% (papa, mama dolgozik, két gyerek és nagymama nem), Spanyolországban 20% (az egyik szülőnek van munkája, a többieknek nincs), egy harmadik világbeli nyomortelepen meg 75% (legkisebb gyerek még nem tud dolgozni, a másik három látástól vakulásig, a nagymama pedig éhen halt).
Te melyik modellt szeretnéd, hogy érvényesüljön?
Rengeteg üres pozíció van és rengeteg munkanélküli, furcsamód a kereslet és a kínálat nem nagyon találkozik egymással.
Én pár napja keresek csak, de teljesen le vagyok döbbenve, hogy sok helyen már magyarul meg sem hirdetik az állásokat, ráadásul kínai meg hottentotta, meg ki tudja még, milyen nyelvek ismeretét kérik..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!