Budapesten most elég nagy túlkínálat van az ingatlanpiacon, ami az iroda/üzlethelyiségeket illeti. Minimum 10%. Ha most felhúznának egy "felhőkarcolót" 10-15-20 000 négyzetméteres felhasználható területtel, az még lejjebb nyomná a piacon az árakat és persze még jobban nőne a piac szabad kapacitása.
Ez senkinek nem érdeke, így ilyen nem nagyon fog épülni, amíg túlkínálat van.
2012. nov. 17. 19:20
12/21 anonim válasza:
Nekem az rémlik, hogy akartak felhőkarcolókat Bp-n, nem is egyet, csak mindig elutasítják valami hülye szabály miatt, hogy bizonyos magasságnál nem lehet nagyobb épületeket építeni, mert rontja a városképet.
2012. nov. 17. 20:51
13/21 anonim válasza:
Attól függ, mitől értendő a "felhőkarcoló".
Veszprémi húszemeletes még a szocializmusból: [link]
SE elméleti tömb a Nagyvárad-téren, Pesten: [link]
2012. nov. 17. 23:27
14/21 anonim válasza:
Még ennél is nagyobb felhőkarcolók nem kellenek! Nem kell ez a külföldi majszolás!
2012. nov. 18. 00:14
15/21 anonim válasza:
Nem értem egyesek miért akarnak minden áron felhőkarcolókat az országba, én személy szerint meg vagyok nélkülük is (bár ez lenne a legnagyobb probléma). Szerintem a történelmi magyar városokat kár lenne ilyenekkel szétrontani. Most gondolj bele, hogy egy Sopronban, vagy Esztergomban milyen rondán nézne ki ha egy ilyen épület uralná a tájat...
2012. nov. 18. 01:40
16/21 anonim válasza:
Egy felhőkarcolóban amúgy több tízezren dolgoznak, irodai munkában. Szerinted melyik cég foglalkoztat tízezer iroda munkatársat Győrben? Még Pesten sem!
Amúgy meg melyik várost akarod elcsúfítani ronda betonépületekkel?
2012. nov. 18. 08:24
17/21 anonim válasza:
A felhőkarcoló egy kényszermegoldás volt Amerikában, ugyanis a drága telkek miatt inkább felfelé építkeztek. KÉNYSZERBŐL! A felhőkarcoló RONDA!
2012. nov. 18. 08:25
18/21 anonim válasza:
Ahogyan az utolsó mondja annyi kiegészítéssel, hogy a telkek árát a helyhiány nyomta fel. Mennyire lenne jó a felhőkarcolók között sétálgatni elzárva a napfénytől? Ez télen lenne érdekes hóolvadásnál. Tavasz végére tán a felhőkarcolók árnyékából is elolvadna a hó.:) Egész egyszerűen Magyarországon nincs annyi munka, hogy felhőkarcolót kelljen építeni...
2012. nov. 18. 17:18
19/21 anonim válasza:
Utolsó: Azért a válaszodat annyival pontosítanám, hogy a hóolvadás nem a napfény hanem a hőmérséklet függvénye. Ráadásul ezekben a nagyvárosokban mindig melegebb van mint vidéken a sok beton meg egyéb okok miatt. Szóval valszeg nem nyáron olvad ki a hó. :D
2012. nov. 20. 01:12
20/21 anonim válasza:
"hóolvadás nem a napfény hanem a hőmérséklet függvénye"
Ez hatalmas megállapítás volt.:) Csak azért lássuk be a napfényes helyeken kicsit magasabb a hőmérséklet!:) Télen, mikor a levegő -2,-3 fokos a napfényes helyeken már olvad a hó! Azokon a részeken, ahol a havat összehordják a hókotrók és hűvös területen vannak igencsak sokáig képes megmaradni. Nem tudom te hogy vagy vele, de én nem élnék hatalmas felhőkarcolók árnyékában.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!