Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Nálunk Magyarországon a...

Árokpart kérdése:

Nálunk Magyarországon a hajléktalanokat miért tekintik mind a politikusok mind a társadalom bűnbaknak?

Figyelt kérdés
Azt is látom sokszor, hogy a közösségi oldalakon sokszor az állatvédelemre (hozzáteszem az állatvédelemmel és az azzal kapcsolatos dolgokkal maximálisan egyetértek) fontosabb hangsúlyt helyeznek mint a közállapotokra. Ilyen lenne a mentalitása a lakosságnak lassan már erősen gondolkozom a családtagjaim nemsokára minden tagja már nyugdíjas lesz, hogy együtt lépünk Mexikóba, Acapulcoba és az itteni nyugdíjból együtt ott az ottani pénzviszonyokat figyelembe véve szépen eléldegélnénk és a TV képernyőn keresztül jókat nevetnénk ami itt folyik. Remélem nem kell növelnünk a kivándorlók számát és lesz pozitív változás Hazánkban.
2012. okt. 25. 14:26
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

"Most vették, illetve veszik el több 100 ezer ember rokkantnyugdíját, és adnak helyette vagy semmit, vagy havi 30-40 ezer Ft-ot a korábbi 80 ezer helyett."

Rengeteg ember leszázalékoltatta magát anno, mert haverja volt az orvos. Vannak falvak, ahol a cigányok megfenyegették a dokit, hogy rokkantosítsa őket. Szóval ez sem igaz ilyen formában, hogy mindegyikkel szemben igazságtalanság történt volna. (Ja és nem vagyok Fideszes)

2012. okt. 25. 18:18
 12/22 anonim ***** válasza:
75%
11-es! Tudom, hogy volt ez a jelenség, csak hát itt látszik, hogy más a nézőpontunk. Neked az fáj elsősorban, hogy voltak visszaélések, és ezért megengedhetőnek tartod, hogy mindenkin üssenek. Nekem meg az fáj, hogy tök nyomorult, szerencsétlen emberek tömege felett mondták ki Orbánék a halálos ítéletet. Ők sehogy nem tudnak segíteni magukon. Nyilván, ha fiatal, egészséges, két nyelvet beszélő diplomás nem kap munkát, akkor olyan hogy fog, aki el se tud jutni a munkahelyre? És ráadásul egyik pillanatról a másikra veszik el azt a keveset is! Ez-e a nagyobb baj, vagy az, hogy vannak/voltak szélhámosok is? Egyébként lehetett volna úgy is kiküszöbölni a visszaéléseket, hogy közben nem teszünk tönkre egy csomó szerencsétlen embert.
2012. okt. 25. 18:25
 13/22 anonim ***** válasza:
96%

Ezen én is elröhögtem magam, h a kérdező Mexikóba akar menni:)

Egyébként hagyjuk már ezt a kajli dumát, h így szegény, úgy szegény hajléktalanok.

Polgárőrként Pesten millióval találkoztam, legnagyobb baj, h ők maguk is szarnak az egészre.

Rendőrökkel jártunk, akiknek az aluljárókban lévő hajléktalanokat tájékoztatni kellett arról, h hol van szállás, mert van hely.

Mikor tavaly az a nagy hideg volt még a Készenléti Rendőrség is ki volt jelölve, h kötelesek az ott megjelenő hajléktalanokat befogadni.

Meg ezer ilyen szal akkor jártassátok a szátokat, ha nem csak a tv-ben láttatok már csövest, hanem foglalkoztatok is velük.

2012. okt. 25. 18:50
 14/22 anonim ***** válasza:
96%

"Neked az fáj elsősorban, hogy voltak visszaélések, és ezért megengedhetőnek tartod, hogy mindenkin üssenek."

Az, hogy mindenkit visszarendeltek felülvizsgálatra, nem jelentette, hogy mindenkitől elvették a rokkantsági nyugdíjat. Bízom benne, hogy csak azoktól, akik nem igazán voltak rokkantak. A mindenkit ütünk elvvel természetesen én sem értenék egyet, de lássuk be, sokan nem véletlenül nem jelentek meg a kötelező felülvizsgálaton.

2012. okt. 25. 18:58
 15/22 anonim ***** válasza:
#14: A vizsgálatok korrektségével is van baj a hírek szerint. Olvasni lehet, hogy rákos, súlyosan sérült emberektől is vontak meg ellátást. De ennél is komolyabb baj, ami talán elkerülte a figyelmedet, hogy Magyarországon a civilizált világon talán elsőként megszűnt a rokkantnyugdíj. Helyette fogyatékossági kategóriánként nagyrészt fix összegben megállapított ellátások vannak, ami nem minősül nyugdíjnak. Ebből két dolog következik: 1. Nem függ össze a korábbi fizetéssel a fogyatékos ellátás. Hiába kerestél bejelentve is akár viszonylag jól, akkor is nagy valószínűséggel 30-40 ezer üti a markodat havonta. És ezt vezették be visszamenőlegesen, elvéve a korábbi magasabb rokkantnyugdíjakat. És te is ezt kapod majd, ha netán baleset vagy infarktus ér (amit nagyon nem szeretnék). 2. Elvették a rokkantaktól az utazási kedvezményeket is, ami egy vidéki embernél azt jelenti, hogy több ezer Ft-ot fizethet csak azért, hogy egy szakorvosi rendelésre eljusson. Ezt képzeld el 40 ezerből!
2012. okt. 25. 19:14
 16/22 anonim ***** válasza:
62%

"A vizsgálatok korrektségével is van baj a hírek szerint. Olvasni lehet, hogy rákos, súlyosan sérült emberektől is vontak meg ellátást."

Erről sajnos nem hallottam, ha valóban ezt tették, akkor ez szégyenletes.

2012. okt. 25. 19:21
 17/22 anonim ***** válasza:

Itt van például két beszámoló, meg több rémtörténetet is lehet olvasni a neten. (A rokkantak demonstrációja sajnos kudarcba fulladt, mert nem bírták sokan a nagy melegben, más meg nem állt melléjük.)

[link]

[link]

2012. okt. 26. 08:30
 18/22 anonim ***** válasza:
51%

"hogy sokan többre becsülik az állatokat, mint a nélkülöző gyerekeket, embereket."

Igen. Mert az állat ismeri a hálát. A legtöbb állat sokkal többet ér 1-1 embernél. Egy éhező állat nem utasítja vissza az ételt ha kap, és másnap hálásan tér vissza, megköszöni azt.

Ellenben egy csövesnek egyszer adtam a szendvicsem visszadobta hogy neki pénz kell. Hát dögöljön meg éhen a saját szarában ott ahol van.

Mindemellett az állat ránk van utalva, ha nem adunk neki enni, meghal.

A csöves tudna segíteni a helyzetén, ha más nem, egy szállón lefürödve, ruháit kimosva. Mert lehet ilyet csinálni.

Csak a többségnek kényelmesebb az utcán hemperegve maga alá szarnia.

2012. okt. 27. 14:44
 19/22 anonim ***** válasza:

"ami egy vidéki embernél azt jelenti, hogy több ezer Ft-ot fizethet csak azért, hogy egy szakorvosi rendelésre eljusson."

Demagógia.

Ha orvoshoz megy, az orvos ad OEP papírt amivel ingyen utazhat. Vagy a megvett jegyet visszatérítik.

OEP hitelezett menetjegynek nevezik.

2012. okt. 27. 14:47
 20/22 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy így van, de az nem demagógia, hogy egy fogyatékos ember nem tud megélni havi 30-40 ezer Ft-ból! Ha térítik az utazását, ha nem.
2012. okt. 27. 15:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!