Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért ilyen a társadalom...

Miért ilyen a társadalom hozzáállása?

Figyelt kérdés
Mindenki szid mindenkit. Senki sem mondj azt, hogy csináljuk meg! Senki sem mondj azt, hogy irgumburgum, ezt el*úrtuk, de kezdjük előröl, nem baj, hogy nem csináltunk semmit az elmúlt 22 évben, de ha most dolgozunk reggel, este meg éjjel , akkor sikerülhet.

2012. márc. 14. 10:29
 1/7 anonim ***** válasza:
78%
Nekem van erről egy elméletem, elfogadom, ha azt mondjátok, hogy hülyeség. Felvidéki magyar vagyok, sok vajdasági, erdélyi, stb magyar ismerősöm van, és azt tapasztalom, hogy a határon túli magyarok olyan "félkarúak". Mintha képtelenek lennénk megmozdulni, le vagyunk bénítva. Magyarországon meg azt tapasztalom, hogy az itteni magyarok tele vannak jó ötletekkel, csak nem tudják azokat megvalósítani. Olyan, mintha Magyarországon maradt volna a fej a láb, karok, stb meg máshová. Már száz éve tart ez az állapot, száz éve azt éljük meg mindannapokban, hogy mi csak vesztesek vagyunk. Egy NAAGY gondolkodásmódbeli változásra lenne szükség, egy nagy összefogásra, egy nagy közbeszédre a probláémákról, nevezetesen, hogy magunkat, egymást is utáljuk. Szerintem a magyarság negatív hozzáállása a dolgokhoz valahol Trianonnál kezudődött, aztán 56-al folytatódott, az utolsó 10 évben meg meggyőződéssé vált. Ti hogy látjátok?
2012. márc. 14. 10:52
 2/7 anonim válasza:
Szerintem igazad van sajnos.
2012. márc. 14. 11:16
 3/7 anonim ***** válasza:
Az elsővel nagyjából egyetértek. De ha a történelmünket nézzük,akkor a széthúzás mindig jelen volt. Ennek köszönhető a Tatárjárás,a Mohácsi vész is. De 1848-ban sem voltunk egységesek. A Trianon csak rátett egy lapáttal.
2012. márc. 14. 11:29
 4/7 anonim ***** válasza:
Az első vagyok. Igen, ezt a széthúzást én sem értem. Több szervezetben is benne vagyok, aztán azt látom, hogy valaki egyszercsak megbolondul, összerúgja a port a másikkal, és hiába egy a cél, "öri hari", mint az oviban.
2012. márc. 14. 11:56
 5/7 anonim ***** válasza:

Nekem az a meglátásom,bár nem vagyok szociológus , hogy nevelés és viselkedés kérdése az egész.

Akik szűkségben élnek;szegénység ,éghjlat, háborúk miatt stb ,jobban egymásra vannak utalva és rá vannak kényszerítve egymás tiszteletére ,megbecsülésre.És ezt a mintát , kultúrközösséget követik a nemzedékeik.

Amikor viszont beköszönt a viszonylagos jólét , státuszimbólumok, konkurálás, irigykedés ,utálkozás üti fel a fejét.Az igény az alapkulturára is alábbhagy megy mindki a saját "mindenféle" értékredje után.A saját viszonylagos ,másokkal(általa konkurenseinek képzelt egyedkkel) szembeni alulmaradását különféle teóriákkal, magyarázatokkal bástyázza körbe .Nem dolgozza fel érzlem mentesen a helyzetét, hanem mentve a menthetőt próbálja úgy vetíteni a dolgokat mintha nem ő lenne az oka.

2012. márc. 14. 12:05
 6/7 anonim ***** válasza:
27%

Szerintem meg a kommunizmusban keresendő a hiba. Az emberek ott megtanulták, hogy a másikat akár névtelenül is fel lehet jelenteni, illetve emiatt senkiben sem szabad megbízni. 50 év, az sok idő ám!

Pl. olvasom az újságban, hogy milyen hatalmas javulás történ, mert kétszer annyi adóelkerülőt jelentettek be, mint egy éve. Hát, ez aztán a haladás, egyre többen jelentgetjük fel egymást, és ez még legyünk büszkék! Igen, sokan feljelentik a szomszédot, mert szebb az autója, nézzen már utána az adóhatóság!

Ugyanakkor minden közösségi értéket kiirtottak, lebontották a nemzeti színházat, háttérbe szorították a vallást, a nemzeti ünnepeket is csak óvatosan lehetett ünnepelni. A mai magyar embernek az életében nincsenek eszmék, nem hisz sem a hazában, sem Istenben, de még a családban sem. Önző és irigy. De ez is volt a cél, nem egy erős, összetartó nemzet.

2012. márc. 14. 13:38
 7/7 anonim ***** válasza:
7%

"Szerintem meg a kommunizmusban keresendő a hiba. Az emberek ott megtanulták, hogy a másikat akár névtelenül is fel lehet jelenteni, illetve emiatt senkiben sem szabad megbízni."

Szerintem meg a kapitalizmusban keresendő a hiba. Az emberek ott megtanulták, hogy csak mások átverésével lehet érvényesülni, illetve emiatt senkiben sem szabad megbízni.

2012. márc. 14. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!