Ez rasszizmusnak számít?
Utálom,gyűlölöm a kínaiakat.De nem a bőrszínük miatt,hanem azért mert macskát és kutyát esznek.Ezért gyűlölöm őket.
És más ázsiai népeket is.
A zsidókkal semmi bajom.Van is zsidó ismerősöm.
Rasszista vagyok?
"Egy normális ember a lovat sem eszi meg.Egy magyar meg főleg nem"
Kedvesem! Akkor a te felmenőid vagy normálisak nem voltak, vagy magyarok nem. Pont azért, mert a magyar lovas nemzet, evett lovat és nem tevét.
Én a malacokkal vagyok. Ha te malacot eszel, akkor gyűlöljelek?
És nem, nem helyeslem a kutya evést, de amint írtam, kutyát kínában is csak egy-két elszórt helyen esznek, és ott is alig, csak a te h@lye fejedben mosódik ez össze másfél milliárd emberrel. Akik szerintem mocsk@s roh@dékok és gyűlölöd őket... Reméljük majd felnősz, és megjön az eszed is.
"Ez rasszizmusnak számít?"
Ez nem rasszizmus.
Ha jól értelmezem, nem a puszta létük zavar, hanem egyetlen egy tevékenységük.
Amennyiben ezzel a tevékenységgel felhagynak, megbékélsz velük.
A kínaiak nem embertani jellemzője a kutyaevés, nem született testi-lelki adottság, nem olyan dolog, amin képtelenség lenne változtatni, illetve aminek megváltoztatása a személyiség torzulásával járna. Még csak nem is valláshoz szervesen tartozó rituális cselekmény a kutyafogyasztás.
Én is nagyon utálom, ha valaki nem mosogat el maga után és nekem kell helyette megtennem. (sajnos sokszor előfordul) Ha elmosogat, akkor nem neheztelek.
Magát az illetőt nem utálom, csak felbosszant, ha trehány.
Te is így vagy a kínaiakkal.
Abban pedig teljesen egyetértek veled, hogy kutyát nem eszünk! :)
Végigolvastam 26 választ, mert kíváncsi voltam mindenki véleményére. És minden hozzászólástól tapasztaltabb, gazdagabb lettem.És senkit sem vetek meg csupán a vélekedése miatt. Sajnos tudomásul kell vennünk, a világ hatalmas, több ezer népcsoport él benne, mindegyiknek megvan a saját kultúrája, sok ezer éves hagyományai, a táplálkozásban is. Néhány éve Közép-Afrikában töltöttem pár hetet. Azt hiszem, nagyon jót tett nekem, mert megerősítést nyert bennem, mennyire bonyolult a világ. És az ilyen "szegény" helyeken nem azért esznek számunkra gusztustalan dolgokat, mert éppen pl.pirított hernyóra vágytak, hanem az éhhalál elkerülése érdekében alakultak így a táplálkozási hagyományaik. Ettől még egyikünknek sem kell követnie őket,és gyűlölködnünk sem kell. Amikor kb.12 évet Németországban dolgoztam és egyszer társaságban elmeséltem, hogy szeretem a pacalt, úgy néztek rám, mint egy emberevőre. Ott ugyanis azt a kutyának adják. Igaz, nálunk sem szereti mindenki, de ugye csupán emiatt nem fog utálni senki? Valahogy így kellene felfognunk a kígyóevést, a lóhús evést, és minden más-evést, amivel nem tudsz azonosulni. Nézz vissza a történelemben, csupán ezer évet,hány háború, tömegmészárlás, népirtás, leigázás történt a különböző vallási- faji- és egyéb kulturális meg nem értése, és nézetkülönbségek miatt.
Azt mondanám, mivel más népek kultúráját úgysem tudjuk megváltoztatni, ne is akarjuk. És a másságuk miatt teljesen fölösleges utálni, vagy meg nem érteni őket. Próbálj minél több ismeretet szerezni erről, és rájössz, hogy így kerek a világ.
"Azt mondanám, mivel más népek kultúráját úgysem tudjuk megváltoztatni, ne is akarjuk. És a másságuk miatt teljesen fölösleges utálni, vagy meg nem érteni őket. Próbálj minél több ismeretet szerezni erről, és rájössz, hogy így kerek a világ."
Értem. Logikailag ebből az következik, hogy számodra elfogadható az emberevés, ahol éhínség van, illetve ahol a helyi kultúra része. És ne is próbáljuk megváltoztatni őket.
Mert ha teszem azt összefogdosnak, ketrecekbe zárnak, embertelen körülmények között tartva embereket (főleg gyerekeket, mert nekik porhanyós a húsuk), kínozva, bottal verik agyon őket egymás szeme láttára, majd felszolgálják őket az tök rendben van.
Szerény véleményem szerint azért egy határt kéne szabni.
"Egy társadalom állapota jól lemérhető azon keresztül, hogy bánik az állataival." (Gandhi)
"Szerény véleményem szerint azért egy határt kéne szabni"
Igen, mépedig semmilyen állat húsát nem szabad megenni. Nem vallási okból, hanem azért, mert azok eredetileg nem az ember tápláléka!
Mire jó sajnálni a kutyákat, közben pedig zabálni a hamburgert, vagy a rántott csirkét? Azok alapanyaga is kedves, lélegző, érző állat, aki szeretetre méltó, és nem a kés alá!
Az pedig logikátlan, hogy egy-egy nép vagy kontinens lakóit valamilyen, csak a fejünkben létező elképzelés alapján próbáljuk kategórizálni, egy kalap alá vonni.
Mindenki rasszista, aki az embereket nem mint egyéneket nézi.
"Igen, mépedig semmilyen állat húsát nem szabad megenni. Nem vallási okból, hanem azért, mert azok eredetileg nem az ember tápláléka!"
Régen sok húst ettem, ma már jóval kevesebbet, szinte alig-alig, és úgy tűnik egyre inkább hajlok a vegetarianizmusra.
Sose hittem volna, hogy egyszer ez is megtörténik velem...
A tejről, tejtermékekről, tojásról viszont nem szándékozok egyelőre lemondani. :)
"Az pedig logikátlan, hogy egy-egy nép vagy kontinens lakóit valamilyen, csak a fejünkben létező elképzelés alapján próbáljuk kategórizálni, egy kalap alá vonni.
Mindenki rasszista, aki az embereket nem mint egyéneket nézi."
Egyáltalán nem logikátlan, mert az emberek nem egymástól elszigetelten élnek, hanem közösségekben, ahol érintkeznek egymással és a hatások alól nem vonhatja ki magát senki.
Akkor szerinted rasszista, aki sportrendezvényen a saját hazája válogatottjának szurkol?
Ez a szélsőséges individualizmus veszélyeket hordoz.
Ha az állatvilágra kivetítjük rasszista minden növényevő, aki fél a ragadozóktól, hiszen pl. Ázsiában vannak szerzetesek által nevelt vegetariánus tigrisek.
Micsoda rasszista antilopok, akik szegény oroszlánok elől elfutnak, pedig lehet, hogy csak játszani szeretnének.
Anyám borogass...
Visszatéve az eredeti témához.
Biz. vallási előírások az étkezési szokásokról rendelkeznek
pl.: kötelező böjt, kóser ételek, alkoholfogyasztás tilalma stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!