Az igaz hogy a 7 honfoglaló törzs közül egy török volt?
Szinte biztos, hogy a szövetséget kötött 7 törzs, az nem kizárólag 7 magyar törzs volt, hanem különböző, de összetartó, együtt, egymás mellett élő törzsek kötöttek egymással "meg nem támadási szerződést".
(Ez volt az első NÁTÓ-szövetség, ill. az első EU) :))))
Nagy összegben mernék fogadni, hogy nem is hét volt, csak az egy olyan mitikus szám mint a 12 vagy a 144. :D
Tuti sokkal több törzs volt.
Igen, legalább az egyik valószínüleg török volt. A bizánci források türköknek nevezték a magyarokat. Ezt sokáig tévedésnek tartották. Nem igazán értettem ezt a magyarázatot, mert azt csak kellett tudniuk, milyen nyelvű tolmácsot hívjanak?
Ezt az ellentmondást oldja fel az az elmélet, hogy a törzsszövetség nem egynyelvű volt.
Ha közeli rokon népek lettek volna nem kellett volna vérszerződést sem kötni. Vérszerződést csak nem "vérrokonok" kötnek.
Nyelvi bizonyíték, hogy a földműveléssel kapcsolatos szavaink török eredetűek, tehát a korai magyarság kapcsolatba került földművelő, török népekkel.
Arra, hogy a teljes magyarság nem finn-ugor eredetű, hanem török vagy hun-szkíta semmi tudományos bizonyíték nincs.
Talan az en valaszom az elsö, amiben nem egy tudomanyos allitas mellett foglalok allast, hanem "csak" egy velemeny, az ismereteim alapjan.
En ugy tudom elkepzelni, hogy mivel a nepvandorlas soran a nepek "keveredtek", igy azok a hunok, szkitak, törökök, akik "beolvadtak" a magyar nemzetbe, nem külön törzskent mentek tovabb a magyarokkal. Eleinte lehettek valamennyire külön, de ha elkezdödtek a "vegyes" hazasodasok, igy "tisztan" török, magyar törzs szerintem nem volt. Ha teljesen külön, csak tiszta török törzs lett volna, akkor az nyelvi kapcsolat hianyaban hogyan maradt volna kapcsolatba a magyarokkal, hogy azokkal tovabbmenne? Ettöl függetlenül, az eleg valoszinü, hogy nemelyik törzsben eleg sok török (vagy hun, szkita...stb) volt, akar majdnem az egesz törzs.
A wikipediaban amugy nem talaltam a kerdesedre valaszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!