Aki nem alkalmas közmunkára, azzal mi lesz?
Van egy roszz hirem a kérdésfeltevő számára. Attól az időponttól kezdve, hogy megitélte neki az önkormányzat az FHT-t, azaz a havi 20.800 FT-ot, neki bizony legalább 30 nap munkaviszonyról kell gondoskodn, az elkövetkezendő egy évben. Ezalól, a törvény semmilyen "kibúvót" nem engedélyez; igy ezalól még azok sem kivételek, akiket az orvos alkalmatlannak nyilvánitott a közmunka elvégzésére.
Igy a kérdező vagy valahogy igazol egy egyhónapos munkaviszonyt, (akár APEH-nál bejelentett háztartási munkával, vagy közérdekű önkéntes munkával), vagy különben a segély megitélésétöl kezdve ha a rákövetkezendő évben nincs meg az 1 hónap munkaviszony, a jegyző nem fog hozzájárulni ahhoz, hogy az azt követő 1 évben, (amikor a segély folyósitásához való jogosultságot felüülvizsgálja) bárminemű segély folyósitásához, a helyi önkormányzat részéről.
Nagyon szépen köszönöm a normális, emberséges válaszokat!
Utolsó válaszolónak: Tökéletesen igazad van, eltekintenek a közmunkától amire nem vagyok sajnos alkalmas, de Nekem kell igazolnom 30 napot, vagy önkéntes munkát, vagy háztartási munkát. Arra az időre viszont nem kapok sem ellátást, sem betegbiztosítást. Nem kapom a 22.800 Forintot, és még a 6000 Forint körüli eü. hozzájárulást is ki kell fizetnem. Tavaly még tudtak adni számomra is munkát, de idén már nem tudnak adni olyan munkát, amit Én is el tudok végezni.
Még egyszer köszönöm szépen a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!