Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Nemetorszagba vagy Ausztriaba...

Nemetorszagba vagy Ausztriaba koltoznetek ki?

Figyelt kérdés
2012. szept. 2. 22:49
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Németországba, mert nagyobb :D De Nyugat-Németprszágba, mert az a fejlettebb része, és úgy hallottam, sokkal szebbek, tisztábbak ott az utcák, mint itthon. Ja, egyik osztálytársam kint volt Berlinben, és ott 4 szinten van 16 metró (1 szint- 1 metró)! Azért nem semmi, mi? Itt meg a 4-es metró is már 20 éve épülget, get, get...
2012. szept. 3. 05:44
 12/20 anonim ***** válasza:

Hát nem is tudom... Mindkettő jó lenne.

Ausztriában vagy Burgenlandba vagy valahova a hegyekbe költöznék.

Németországban pedig vagy a Bajor Alpokba vagy valahova északra a tengerpartra.

2012. szept. 3. 12:00
 13/20 anonim ***** válasza:
Lassan oda jutunk, hogy az EUban bárhova jobb költözni mint itt maradni.
2012. szept. 3. 16:14
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Hála az égnek, én most érettségizek, de szakmát már Ausztriában szerzek. Sajnos anyuéknek hatalmas hiteljük van, és eladják a házat (az fedezi a hitelt), meg az üzletüket, de az üzlet pénzéből kint nyitnak egy új üzletet. Én asztalos szakma felé veszem az irányt. Ott megbecsülik, és megfizetik azt a szakmát. Tisztességes emberek élnek ott. Ha az utcán hagyom a biciklimet, az reggelre is ott van, nem szemetelnek, és van nyugdíj, rendkívül barátságosak a magyarokkal ellentétben. Nem ismerem az utcán sétáló nénit, vagy bácsit, de köszönnek, hogy Grüßgott!, van közbiztonság...sorolhatnám még....

Németország is jó hely, ott is voltam párszor.

Megfizetik, mert megfigyeltem, hogy a Porsche-ból, vagy egy M5-ös BMW-ből általában a papák szállnak ki. Vagyis, ez azt jelenti, hogy annyira jó az életszínvonal, hogy az ember élete végére megengedhet magának egy luxus autót vagy luxus lakást/házat. Itthon? Apám 60-éves, egész életét a munka töltöttel ki, most is dolgozik, és csak egy Peugeotból száll ki...az is lízingbe...és mostt a saját háza is menni fog. És nem ő tehet róla, hogy a hitel ennyire felugrott. SZÉGYEN ez az ország.

Egy 18 éves fiatal véleménye.

2012. szept. 5. 17:24
 15/20 Retekszisz ***** válasza:
Azért én itt Bécsben nem merném kinthagyni a biciklimet :P
2012. szept. 6. 22:40
 16/20 anonim válasza:
Azt se felejtsétek el, hogy ezekben az országokban is csak a hazait becsülik meg. Sosem fognak egy magyart, vagy csehet, lengyelt begogadni, nekik mindenki csak idegen. És megkülönböztetik viselkedéssel, fizetésben is érzékelni. Németországban az átlagfizetés 3000 €. Hallottatok már kint élő magyarról, aki 1000-nél többet keres? Kimész, gürizel, mint az állat, hogy kicsit jobban élj, mint itthon. Viszont a maradék önbecsülés is elveszik... Nem minden a pénz, szerintem is a mentalitás a fontosabb. Én is biztosan boldogabb lennék mediterrán földeken 600 €-ból, mint hideg emberek közt 3000-ből ;)
2012. szept. 6. 22:42
 17/20 anonim válasza:
Ha a kettő között kéne választani, akkor Ausztriába. Mert gyorsabban hazaérek és mert elfogult vagyok (mivel 3 és fél évet éltem már ott). Ausztria a dialektusa és az emberek hozzáállása miatt szerintem jobb. Egyébként meg ha csak a munkában való elhelyezkedést veszem szempontul, akkor valamilyen Skandináv országba mennék, ott ha egyszer bekerül az ember, biztosítva van egy életre mind anyagilag, mind jólétileg.
2012. szept. 7. 07:47
 18/20 anonim ***** válasza:
Én értem, hogy csak a hazaiakat fogadják el, de pl nem kell attól tartanom Murauban, hogy ha este megyek haza, akkor esetleg a nem magyar, nem napon leégett bőrű tetvek megkéselnek vagy kirabolnak. És ismerősöm 2000 eurót keres Németországban (szakács), Ingolstadt-ban, de igen..nem él olyan jól, mint egy átlag német, de azért egy nagy házat bérel, és pl idén 1 hetet töltött a feleségével és a 3 éves fiával Londonban, és 2x haza is jöttek. Na egy átlag magyar ezt megtudja tenni? Nem. Na go nach Österreich.
2012. szept. 7. 16:27
 19/20 Anonim82 válasza:
Én csak Ausztriát ismerem,de ott nagyok jó az életkörülmények.Burkolóként dolgozom és kb. 1400eurót keresek,normál munkaidőben.Plusz a szabadságpénz (ha elmész egy hétre 780eurót utalnak) és a karácsonyi pénz.Decemberben például a fizum 1400e.+karácsonyi pénz 1400e.+ 2hét szabi 1560e.Ez több mint 1MILLIÓ HUF!!! HA van gyereked,arra is szép összegeket utalnak,de azzal nem vagyok tisztában.Kimész te és a párod,mindjárt kerestek ketten kb. 2800eurót.Igaz ebből az albérlet minimum 450euró.De akkor számoljuk már ki,mennyi marad meg egy hónapban...De nem is ez a lényeg,hogy hova költözzön az ember,hanem,hogy minél előbb! Én most 30 vagyok,de ha újra kezdeném,már mennék 20 évesen.Félni nem kell,mert csak jobb lehet mint itthon és bár külföldinek tekintenek,de nem fognak úgy beszélni veled,mint a kutyával.Nekem már sok barátom van odakint.
2012. szept. 9. 10:44
 20/20 anonim ***** válasza:
Ausztria.
2013. jan. 21. 15:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!