Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Che Guevara-ról mi a véleménye...

Che Guevara-ról mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
szerintem hős volt, mások szerint gyilkos, egyesek szerint a ruszkik fogták rá, hogy komcsi, mások szerint nem. pro és kontra érveket kérek, és tényeket.

2012. aug. 30. 20:00
 1/8 anonim ***** válasza:
88%
Bizonyíthatóan tömeggyilkos.
2012. aug. 30. 20:12
 2/8 anonim ***** válasza:
97%

Egyértelműen kommunista volt és Sztálinhoz hasonlóan sok embert meggyilkoltatott a kommunista világforradalom győzelméért.

Én nem vagyok kommunista, ezért nem szimpatizálok vele.

2012. aug. 30. 21:03
 3/8 anonim ***** válasza:
72%
2-es vagyok. Arra gondolok, hogy volt egy utópisztikus elképzelése egy jobb világról, de szerintem a cél nem szentesíti az eszközt.
2012. aug. 30. 21:04
 4/8 anonim ***** válasza:

Ezt már más is feltette, ott már kifejtettem hosszabban a véleményemet:

http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__egyeb-kerdesek__3150..

2012. aug. 31. 11:08
 5/8 anonim ***** válasza:
21%
Egy terrorista, aki egy idő után már Castrónak is sok volt, ezért távolíttatta el Kubából is.
2012. aug. 31. 11:57
 6/8 anonim ***** válasza:
68%

Mivel vegyesek a vélemények róla, ezért nem adhatok erre választ.

Viszont manapság látni olyanokat, akik Che Guevarás pólót hordanak. Nekem meg van ilyen hűtőmágnesem -egyenesen Kubából.

(és nem vagyok kommunista, de abban az évben születtem)

2012. szept. 1. 09:54
 7/8 anonim ***** válasza:
36%

Igazából mindkét állítás igaz róla. Hős is és tömeggyilkos is.

Én ahogyan olvasom "A Napló" című könyvet (Moldova György), egyre megfejthetetlenebbé válik számomra ez az ember. Két oldala van. A negatív és a pozitív. hazudnék, ha azt mondanám, hogy a sok rossz dolog ellenére nem próbálom előtérbe helyezni a pozitív tulajdonságait. Mert végül is ő a szabadságért harcolt... a szegényekért.

Valamint számos idézetei is vannak. Olyan költői vénájú is lehetett szerintem. Szóval összességében jó ember lehetett szerintem.

2013. okt. 6. 21:17
 8/8 anonim ***** válasza:
30%
... ezt jól megaszontam xDD
2013. okt. 6. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!