Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Bűntudatot kéne éreznem,...

Bűntudatot kéne éreznem, amiért nem szeretem a hazámat?

Figyelt kérdés

Nem volt ez mindig így, amikor tizenéves voltam, még szerettem magyarnak lenni. Akkoriban nem igen értettem meg a politikát, és főleg gyerekekkel voltam kapcsolatban. Ahogy felnőttem, leérettségiztem, egyetemre jártam, dolgoztam, egyre több társadalmi réteggel kerültem kapcsolatba, és a hazaszeretetem úgy illant el. Ma már rosszul vagyok a magyar politikától, a tipikus magyarkodó műveletlen emberektől, a rendezetlen, koszos magyar falvaktól, a kilátástalan és tehetetlen egyszerű emberektől, de legjobban attól, hogy szinte minden más nemzet képes érvényesíteni valahogy az akaratát, de mi örökké csak kullogunk, utánzunk mindenkit. Hogy miért kell a mai napig bolsevik pártokkal beérnünk, miért nem kezdünk semmit a közel 10%-os munkanélküli kisebbséggel, miért vagyunk ilyen erőtlenek a nemzetközi politikában, miért nincsen semmifajta koncepció a politikusok részéről. Persze ezekre nem könnyű megoldást találni, de idehaza a kísérletét se látom (nem úgy mint északi szomszédunknál).

Ma már nem szeretek magyarnak lenni, inkább szégyenlem a dolgot, és egyre büszkébb vagyok az osztrák, német felmenőimre. A legrosszabb, hogy nincs is bűntudatom, kéne hogy legyen?

2012. aug. 27. 13:25
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nem kell emiatt bűntudatot érezned.
2012. aug. 27. 17:09
 12/16 anonim ***** válasza:
45%
A legtöbb kérdésedre a "tipikus magyar mentalitás" a válasz. Én is elvesztettem valamilyen szinten a hazaszeretetemet, de a legtöbb magyar nem is szeret az lenni. Mindenki menekül innen, ami még jobban letaszítja az országot a romlás spirálján. Gondolom ezt hivatott megakadályozni ez a "röghözközés"-szerű törvény, de ezt nem így kéne megoldani, ezzel ugyanis csak az ellenszenvet lehet növelni.
2012. aug. 30. 16:15
 13/16 anonim ***** válasza:
50%

"Én is szégyellem, hogy magyar vagyok, sőt, amit külföldön művelnek a kivándorló magyarok, az is szégyenteljes"

Kivándorló magyar nem létezik. Azok akik kivándorolnak egyik sem magyar, tehát nem a magyarokat minősíti ott miket művelnek.

2012. szept. 1. 08:30
 14/16 anonim ***** válasza:
Nem köll. Elég ha jelentkezel a lakóhelyed szerint illetékes korcsirtási központban elgázosításra.
2012. szept. 1. 08:35
 15/16 anonim ***** válasza:
nem, én sem szeretek itt élni.
2015. jún. 15. 19:01
 16/16 anonim ***** válasza:
Undorító amit a fidesz csinál, szörnyű, gusztustalan. Ha e miatt akarsz elmenni, akkor teljesen igazad van.
2016. dec. 31. 23:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!