Bűntudatot kéne éreznem, amiért nem szeretem a hazámat?
Nem volt ez mindig így, amikor tizenéves voltam, még szerettem magyarnak lenni. Akkoriban nem igen értettem meg a politikát, és főleg gyerekekkel voltam kapcsolatban. Ahogy felnőttem, leérettségiztem, egyetemre jártam, dolgoztam, egyre több társadalmi réteggel kerültem kapcsolatba, és a hazaszeretetem úgy illant el. Ma már rosszul vagyok a magyar politikától, a tipikus magyarkodó műveletlen emberektől, a rendezetlen, koszos magyar falvaktól, a kilátástalan és tehetetlen egyszerű emberektől, de legjobban attól, hogy szinte minden más nemzet képes érvényesíteni valahogy az akaratát, de mi örökké csak kullogunk, utánzunk mindenkit. Hogy miért kell a mai napig bolsevik pártokkal beérnünk, miért nem kezdünk semmit a közel 10%-os munkanélküli kisebbséggel, miért vagyunk ilyen erőtlenek a nemzetközi politikában, miért nincsen semmifajta koncepció a politikusok részéről. Persze ezekre nem könnyű megoldást találni, de idehaza a kísérletét se látom (nem úgy mint északi szomszédunknál).
Ma már nem szeretek magyarnak lenni, inkább szégyenlem a dolgot, és egyre büszkébb vagyok az osztrák, német felmenőimre. A legrosszabb, hogy nincs is bűntudatom, kéne hogy legyen?
Nekem is ég a fejem attól, ami itt folyik, és herótom van a politikától. De attól még szeretem a hazám, mert Magyarország nem azonos az éppen hatalmon lévő réteggel, vagy az agymenéseikkel. A haza az a föld, amin járok, és nem azért haltak meg itt nem kevesen, hogy sok év után a magyarok hátat fordítsanak neki, mert épp nem tetszik nekik valami.
Szóval nem kell bűntudatot érezned, de mindenképpen tedd helyre magadban, hogy mit jelent a haza.
Való igaz, hogy sokan a magyar politika, gazdasági helyzet, műveletlen emberek miatt szégyenli, hogy magyar. De uram bocsáss, még így is van mire büszkének lennünk.
Történelmünk, kultúránk, hagyományain vagy akár a hungarikumok.
Én úgy tartom, hogy ebben a helyzetben kéne igazán magyarnak lenni, nem csak akkor, mikor minden szép és jó.
"Jó időben, rossz ínségben ezt a hazát szolgálom!"
/Kárpátia-Árpád apánk/
"A haza az a föld, amin járok"
Ezt én írtam, de nem szó szerint értem, csak szimbólikus, nehogy félreértés legyen. :)
Amúgy Petőfi is mondhatta volna, hogy elege van a Habsburgokból meg a sok magyar parasztból, ő inkább kimegy Angliába, mert ott mennyivel jobb. :DD
,,Persze ezekre nem könnyű megoldást találni, de idehaza a kísérletét se látom (nem úgy mint északi szomszédunknál)."
Jaj! Újabb bezzegszlovákia!...
Gondolom, nem hallottál a Gorilla-ügyről sem. Meg azt sem tudod, hogy mekkora egy maffiaállam az egész. A falvakban sehol egy virágcserép, díszlámpa, stb. csak töredezett beton, és por mindenhol. A magyarokat ellehetetlenítik, ha átutazóban segítségkéréskor a nyelvtudás iránt érdeklődve felteszed a kérdést, ,,Do you speak English? Spechen Sie Deutsch? Beszél magyarul?" a magyarhoz érve az arcodba röhögnek (de kitérhetnék pl. a nyugatias, európai, és modern nyelvtörvényükre is). Turistáktól is többször elvárnák a szlovák nyelvtudást. A lakosság 75%-a szerint közterületen nem illik magyarul beszélni (de azért a megkérdezettek jó részének tutira vannak magyar dédszülei, rosszabb esetben magyarul is beszél velük). A közbiztonság botrányos, a vidéki közlekedés szintén.
Én elhiszem, hogy látod Magyarország hibáit (ki nem...), de azért ne egy soviniszta, igénytelen állam legyen már a példa.
(Kéretik nem példálózni a szlovák gazdasági növekedésről, ugyanis érdekesebb lenne a helyzetük, ha nem lenne ott az a pár külföldi autó + építőipari gyár)
*Spechen Sie Deutsch?
Sprechen, bocsi, elgépeltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!