Lengyel magyar barátság?
Szoktam lengyelekkel beszélgetni neten és eddig szinte mindegyikőjük utálta a németeket (2.vh mészárlások miatt)
Mi a 2. világháborúban a németekkel voltunk nem? Minket hogyhogy még mindig "szeretnek"?
Mégis százezrek emigráltak onnan Németországba, a pénzük az már jobban kell nekik, mi?
Minket szeretnek, mert.
A lengyel-magyar barátság már egy tény, a legtöbben azt se tudják, hogy miért is van így. Köztük én is. De létezik és örülök neki.
" Mégis százezrek emigráltak onnan Németországba, a pénzük az már jobban kell nekik, mi? "
Van olyan ismerősöm akineka nagyszüleit németek mészárolták le. A pénzük jobban kell nekik? Szerintem nem, csak menekülni próbáltak.
Nem a II.VH-ról beszélek, te..
Hanem, az utóbbi évtizedekről.
"Azért tartsuk fejbe azt is,a nagy barátság közepette,hogy a magyar a bajban csak magára számíthat..."
Milyen igaz!
Sajnos. :(
Miután felosztották Lengyelországot, a nyugati részen keveredtek a németekkel, keleten meg a ruszkikkal. Akinek mondjuk voltak a felmenői között németek, az egyértelmű, hogy nem gyűlöli annyira a németeket, aki meg valamilyen ágon orosz ősökkel rendelkezik, lehet, hogy őket nem veti meg annyira. Az echte lengyelek (vagy azok akik tojnak az ősökre) viszont utálják mindkét népet, van is egy mondásuk: "Németet ölni kötelesség, oroszt ölni élvezet"
Ezt kb. ahhoz tudnám hasonlítani, hogy mi magyarok is nagyon utáljuk a tőszomszédainkat (szerbek, osztrákok, szlovákok, románok), de a nagymagyarok meg szomszédra fanyalgók ősei között is bőven találni mindenféle népet.
Visszatérve a lengyelekhez, nem csak Németországba vándoroltak ki milliószám, Franciaországban, Olaszországban, Nagy-Britanniában, Skandináviában vagy épp az USA-ban még több van belőlük, ők produkálták Európa talán legnagyobb népmozgásait az utóbbi 2 évszázadban a felosztások, háborúk meg a többi miatt - valahol érthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!