Mi ez a lengyel-magyar barátság?
Figyelt kérdés
Rengeteg helyen olvastam róla, de sehol sem magyarázzák meg... Mi is ez valójában? Mióta él ez a két nép között, és mi miatt jött létre?2011. jún. 27. 15:23
1/11 anonim válasza:
a lengyelek sokat segítettek a magyaroknak.. akár háborúban is mellettünk voltak:)
2/11 anonim válasza:
Lengyelország és Magyrország a történelem folyamán sokszor került közvetlen kapcsolatba.Pld Nagy Lajos anyja lengyel volt és Lajos Lengyel király lett és voltak lengyel származású magyar királyok is a Jagellók. Báthori István is volt lengyel király.
3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm. :)
2011. jún. 27. 15:53
4/11 anonim válasza:
Csak szólok, hogy nagyon sokáig Lengyelország a szomszédunk volt. ;-)
6/11 anonim válasza:
Lengyelországgal perszonálunióban is voltunk, ami annyit tesz, hogy közös volt az uralkodónk.
7/11 anonim válasza:
28 eve egy ujonnan ismert lengyel mondta nekem "lengyel-magyar baratsag", magyarul. Azt sem tudtam mit jelent. Most mar tudom.
9/11 anonim válasza:
És ráadásul ha jól tudom, nincs még két nép Európában akik sosem háborúztak egymás ellen ezen a két népen kívül. Ez azért sokat elárul, miért is ilyen baráti a viszonyunk Lengyelországgal.
10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm ^^
2011. jún. 30. 09:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!