Hogy lehet ma rövid idő alatt normális munkát kapni?
Most jön a csúnya rész: akinek olyan a tudása és a tapasztalata, az még válogathat is a munkák közül, illetve nem neki kell keresnie a munkát, hanem őt keresik meg.
Persze, ha az ember a mai világban még mindig egy 40 éves technológiát ismer, vagy még azt sem, nyelveket nem beszél, az nehezen kap munkát. Ez a kemény valóság…
15:49!
Saját tapasztalatom mást mond: most jöttem vissza Franciaországból, és három hét alatt 4 konkrét ajánlatot kaptam. A fiatalok is el tudnak helyezkedni, ha van tudásuk és szakmai tapasztalatuk (csak az egyetem mellett el kell menni gyakornokoskodni, meg nyelveket kell tanulni). A jó szakember is kap munkát, ha nem egy telített, döglődő piacon próbál dolgozni. Csak ehhez nem elég a munka, hanem
a folyamatos fejlődés és tudatos önképzés kell.
„Minek ennyi diplomás? Úgysincs hely nekik”
Még mindig ők helyezkednek el a legkönnyebben.
„Önképzést mondjuk pénz nélkül,hogy kellene elképzelni? Szívesen tanulnék új szakmát de nincs pénzem százezres tandíjakra. Önképzésem pedig papírt nem adhat..”
Ezért mondtam a tudatos önképzést. Tudatos, mert nem a jelenre gondolok, hanem a jövőre. Meg lehet nézni, hogy a jelenlegi szakmámban mivel lehetek jobb, több mint a többiek. Mire lehet számítani két év múlva? És mit kell tennem most, hogy két év múlva jobb legyek? Mert most a jelenre felkészülni már túl késő…
És hogy papírt nem ad? Nem is mindenhez kell. Egyik ismerősöm nem tanult fényképészetet, de készített egy portfóliót, ami alapján simán alkalmazta a jelenlegi munkáltatója. Sok helyen lehet ilyet tenni.
„ettől függetlenül tanulok nyelveket, de ez sem két perc..”
Nem, de amikor megtanultad, máris jobb leszel, mint a többiek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!