Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Van használható megoldás a...

Van használható megoldás a munkanélküliségre?

Figyelt kérdés

Megoldásnak javasolják a vállalkozásbarát adózást, hogy kevesebbet kelljen fizetni egy munkavállaló után. De szerintem ezzel nem mennénk semmire. Ugyanis ha kevesebbet kellene fizetni a munkáltatóknak akkor sem vennének fel senkit, inkább zsebre tennék a megmaradt összeget. Legalábbis akármelyik általam ismert vállalkozót/munkáltatót kérdeztem meg, azok mind ezt mondták. Ha azt kérdeztem tőlük, hogy mikor vennének fel embereket, vagy azt mondták, hogy akkor, ha ingyen dolgozik, vagy azt, hogy akkor, ha kényszerítik rá.

Ezek után kérdezem, van használható megoldás?

2012. aug. 15. 10:39
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

18:21!

Nem titok, hogy anno régen "gyárkapuk mögötti munkanélküliség" volt. Az nem lehetett, hogy ne legyen munkád, inkább adtak neked az egyik gyárban egy pozíciót, ahol mondjuk az udvar egyik sarkából kellett vinned egy talicskát, majd vissza. Azaz igazi munkád nem volt.

Emellett persze voltak a rendes munkások is, akik nagyszerű termékeket állítottak elő. De amíg egy céget szociális kifizetőhelynek tekintenek, addig veszíteni fog a hatékonyságából.

2012. aug. 15. 21:14
 12/12 anonim ***** válasza:

""Ugyanis ha kevesebbet kellene fizetni a munkáltatóknak akkor sem vennének fel senkit, inkább zsebre tennék a megmaradt összeget."

Egy normális vállalati üzletpolitikában, ha több marad a munkáltatónak, akkor azt nem kiveszi a vállalatból, hanem visszaforgatja a vállalat bővítésére/modernizációjára, relámokra, stb. Szóval ebből a pénzből munkahelyek teremhetnek. "

Normális országban ez így is működik, csak itthon nem ( legalábbis az esetek nagyobb százalékában nem ).

2012. aug. 15. 21:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!