Van valakitek, aki átélte a II. vh-t/holokausztot? Ha igen, mit mesélt róla?
Ajánlom az alábbi videót: nagyon elgondolkodtató.
A dokumentum filmet egy zsidó ember készítette!
"David Cole Interviews Dr. Franciszek Piper"
Nagyapám mesélte, hogy un "rókavermeket" vájtak a magyar katonák, így próbálva kihúzni a szovjet páncélosrohamot.
Egyik reggel fülsiketítő csikorgásra ébredtek. Tudták, hogy közelednek a tankok.
Szorosan bebújtak a rókavermekbe és várták a rohamot, azt mesélte, hogy dehogy is volt bátorságuk felvenni velük a harcot, inkább a vakszerencsében bíztak hátha túlélik. Amikor a tankok elérték a vermeket, nem pazaroltak rá lőszert vagy ilyesmi, mivel kb 2 m hótakaró fedte a vidéket egyszerűen kétszer háromszor körbefordultak a vermek körül és a hó betemette a szerencsétlen embereket.
NAgyapámék is kaptak belőle, ő annyira megijedt, hogy megőszült... szó szerint. Egyszerűen az ijedelemtől "kiment" a hajából a szín.
Egy korábbi alkalomkor elküldték őket, felderíteni az egyik közeli erdőt amelyet előzőleg gránátokkal megtisztítottak az ellenségtől. A legérdekesebb számára az orosz katona felszerelése volt. Az ugyanis nem állt másból, mint egy száll fegyverből, egy ásóból és egy furcsa kis oldalra akasztott tubusból amiben burizs volt, vodkával keverve.
Oké félrenéztem. Mea culpa.
Azt olvastam hogy "van valaki aki átélte..."
Bocs.
Ha hibázok, elismerem...
És igen a nagyapám átélte, harcolt, fogságban is volt de szerintem hagyom a témát ekkora zakó után...
"A legérdekesebb számára az orosz katona felszerelése volt. Az ugyanis nem állt másból, mint egy száll fegyverből, egy ásóból és egy furcsa kis oldalra akasztott tubusból amiben burizs volt, vodkával keverve."
Nekem nagyapám pont azt mesélte, hogy az oroszoknak nemhogy vodkájuk nem volt, de élelmiszerük se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!