Mi a véleményed a "gender-ideológia" elképzelésről?
Köszi minden linket. Olvasgattam :)
Végeredményben a kérdező szerintem félreírta a dolgot!
Ha valamit a neten nem lehet megtalálni vagy csak lényegtelen szinten akkor ott valami félre lett értve! És a gender-ideológia ilyen!
Szóval maradjunk a mainstreaming-nél!
Lényegében a férfiak és a nők egyenjogúságáról van sz.
Gyorsan megnéztem a magyar adatokat!
Férfi foglalkoztatás 62%
Női foglalkoztatás 51%
Hozzátenném, a gyesen lévő kismamák nincsenek s statisztikában!! Persze a "kispapák" sem :)
A fizuban kb 20-30% eltérés van a nők kárára!
A nők fellülreprezentáltak az szolgáltatási iparban míg alulreprezentáltak az iparban és mezőgazdaságban!
A fizetéseknél úgy gondolom ki kell egyenlíteni a fizetéseket!!
Ugyanakkor a foglalkoztatásban fölösleges százalékos előírásokat alkalmazni! Vagy ennyi erővel a mezőgazdaságban és iparban is lehetne 50-50%-os előírást alkalmazni és több nőt beerőszakolni amit azért abszurdnak tartanánk :))
Fizetéskiegyenlítés! Ennyit találtam kifogásolhatónak.
És bocs de a vallásos oldal számomra kicsit fura volt mert a többi helyen nem igazán azt olvastam...
Tudom de ezt a nézőpontot is látni kell. Még én is meghökkentem elsőre.
A fizetésösszehasonlítás meg azért visszás ,mert végzettség alapján teszik ,nem pedig beosztás alapján és nem is az adott cégeken belül.
A vezérigazgatót a szimpla alkalmazottal ,a sarki kisbolt munkatársát a multinacionális bevásárlóközpontéval avagy a szabad bölcsészi melót mondjuk egy IT szakemberével.
Az meg már lényegtelen hogy a statisztikák szerint a nők a humán területen míg a férfiak a reál területen erősebbek és a kettő közül tudjuk melyik fizet jobban. Ezért jobbak a nők szövegértésben (mivel a több a humán tárgy) ezért a tanulmányi eredményeik is jobbak.
Egyszerűen a legtöbb munkakört nem lehet egyenlően felosztani.Mindig az egyik nem javára fog billenni a mérleg.
Amúgy megkérdezném ha már egyenjogúság van a női túlsúly ellen a szolgáltató szektorban nem kéne tiltakozni?
ma 08:54
A gender mainstreaming a női túlsúly kiegyenlítéséről is szól, legalábbis azok alapján amit olvastam.
"Nekem volt ilyesfajta kurzusom az egyetemen, és ott kiderült, hogy a Ragadozó pofája valójában vaginát jelképezi, és amikor leveszi Ragadozó a maszkját (felvillantva így a "vagináját"), az valójában sztriptíz Schwarzenegger (vagyis a férfi) előtt."
Ilyen perverz állatok tanítanak az egyetemeken?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!