Mitől függ az, hogy egy ország pénznemének van-e váltópénze, vagy nincs?
A magyar fillért, a forint váltópénzét, már rég kivonták a forgalomból. A Magyarországnál kicsit fejletlenebb Horvátországnak pedig a mai napig van váltópénze, a lipa. (kuna váltópénze)
Az eurónak is van váltópénze.
Sőt, a dollárnak 2 is....1 dollár az 100 cent, és 1 cent az 100 penny.
Mitől függ az, hogy egy ország pénzének van-e váltópénze, vagy sem?
A Magyarországnál jóval szegényebb Ukrajnának is van váltópénze, a hrivnya váltópénze a kopijka.
Tudom, hogy néha feleslegesek a kis pénzek, csak érdekelne.
Vagy az USA-ban a penny-nek mi értelme van?
Vagy ha a nyereséges-e akkor nem értem....itt az 1-2 forintos sem nyereséges (vagyis a gyártása) máshol meg a 10 lipás, meg 1 pennys gyártása is nyereséges? Hogy van ez?
Minden érdekelne...vagy mitől függ hogy van-e váltópénz?
Mert a forint annyira elértéktelenedett hogy felesleges lett a fillér.
Sőt már 1-2 forintos sincs.
Hála Matolcsynak, az infláció most is nagyon magas, ezért még jobban értéktelenedik a forint.
Lassan az lesz nekünk, mint a románoknál, hogy le kell vágnunk a forintból egy pár nullát.
Pár nullát levágni? Hogyan? Vagy arra mikor kerülhetne sor?
Hogy a 20ezres helyett pl 2ezres lesz a legnagyobb, vagy mi?
Valójában az érmék is váltópénzek! Csak kis pénzeink nincsenek, de 5.- Ft-os van még. Ennek sincs sok vásárló értéke.
Ha elhagynánk egy nullát a bankjegyekből,gazdaságilag nem jelentene semmit. Csak kisebb címletű bankjegyek lennének forgalomban.
Pittyesz!
Hozzátenném, hogy Horvátországban sem kapsz semmit 1 kunáért a legkisebb a 2 Kuna volt amit láttam (2 hete voltam 1 hétig ott!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!