Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Európa miért nem tudott...

Európa miért nem tudott sohasem egyesülni, úgy ahogy India?

Figyelt kérdés
Sokan - tévesen - hivatkoznak a nyelvek és kultúrák sokszínűségére, mint egységet gátló tényező. De, akkor India miért volt képes egyesülni, ugyanis ott több száz nyelv létezik még ma is; ezek közül 30-at több mint egy millióan beszélnek is. Ráadásul ezek több nyelvcsaládba tartoznak, ellentétben az európai nyelvekkel, amelyek mindegyike az indo-európai nyelvcsaládba tartozik; három kivétel a magyar, az észt és a finn. India vallásilag sem homogén; valamint ez a harmadik olyan ország, ahol a legtöbb muszlim él a világon. A hindu vallás tkp. egy gyűjtőkategória, amely több vallást foglal magába. Azt sem lehet mondani Indiáról, hogy erőszakkal tartja össze az államot, mert demokratikus ország. Vagyis föderáció. Szóval nem értem, Európa miért nem tudott egyesülni a történelem folyamán? Kínának is sikerült, ugyanis a Kínai Népköztársaság sem egyetlen nép, kultúra, nyelv. Ti mit gondoltok?

2012. júl. 29. 18:39
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Én meg mindennél jobban örülnék egy EEÁ-nak. Hatalma lenne Európának ismét, nem a nagy játékosok bábja (USA, Kína, Oroszország). Amúgy teszek a nacionalizmusra, sőt a nemzetre is.
2012. aug. 7. 21:10
 12/19 anonim ***** válasza:
Hát azért más volt úgy megalapítani az USA-t, hogy csak 2-300 évesek voltak az államai és eleve sok nép alkotta már akkor is, mivel Európából alapították, és más lenne az Európai Egyesült Államokat megalapítani, mert itt több mint 1000 éves államokról, kultúrákról beszélünk, és ha egyesülnénk, akkor szép lassan eltűnne az országok kultúrája.
2012. aug. 7. 21:49
 13/19 anonim válasza:

Nem akarlak megbántani, de elég szomorú szerintem, hogy teszel a nemzetre. :(

(Pluszban még hozzátenném, hogy egyetértek az előttem szólókkal: India és Kína sem "öri-bari" módon lett egységes, sok áldozattal járt, és hosszú folyamat vége lett ez a két ország.)

Egyébként hagy kérdezzem meg, hogy milyen pozitívumokat látsz az egyesítésben? Miben lenne jobb nekünk?

2012. aug. 7. 21:50
 14/19 A kérdező kommentje:

ma 21:49

India még Európánál is öregebb, és több nyelv használatos ott, mint Európában.

2012. aug. 7. 22:37
 15/19 anonim ***** válasza:
De ők már a kezdetekkor egyesültek.
2012. aug. 7. 22:40
 16/19 A kérdező kommentje:

ma 21:50

Pozitívumok:

- Egy pár évtized elmúltán, Európa népei egyként gondolnának egymásra,

- A háború megszűnni Európában - ahogy most is csak az EU miatt nincs konfliktus az EU tagállamai között. Ugyebár a Európai Szén- és Acélközösséget is azért hozták létre Fro. és No. között, hogy a nehézipar egymáshoz láncolása elejét vegye egy kettőjük közti háborúnak.

- Nagyobb jólét, mert egy gazdasági és politikai kolosszus hatékonyabban tudja a gazdasági érdekeit is érvényesíteni! Magyarország torkán lenyomják a nemzetközi gazdasági egyezményeket; USA, Kína viszont előírja! Mert hatalmas országok, nagy népességgel és ezt alátámasztó katonai erővel.

- Nagyobb technológia fejlődés Európában, hisz egy egységes Európa sokkal többet tud K+F-re, mint egy kis nemzetállam.

Hogy miért teszek a nemzetre? Miért meg kellene halnom érte? Csak bele születtem, nem én választottam. Ráadásul miért kéne meghalnom, elájulnom érte? Amúgy is, valamivel több mint kétszáz éves futóeszme, ki tudja meddig tart még? Előtte olyan nem is volt, hogy nemzetállam. Az etnikai nemzet is egy folyamat, kialakult, nem csak úgy lett, hogy Isten megteremté... Kezdetben családok voltak, aztán azok összeálltak klánokká, aztán amazok pedig törzsekké, végül a törzsek nemzetté. Ez egy folyamat, ami még nem ért véget! Csak azért mert a jobboldali nemzeti érzelműek valami szentnek vélik - sőt egyesek a világ kezdete óta létezőnek - még nem jelenti azt hogy ez az alfa és omega. Én tudományos szempontból nézem a világot, előbb-utóbb úgyis egyesül az emberiség, bolond aki meghal holmi hazáért! A hazám a bolygó, a Föld és minden ember egyenlő és a "testvérem"! Ez a megkülönböztetés egy baromság. Afrikából jöttünk és a különbségek a szétszéledés és a kommunikáció hiánya idézte elő.

2012. aug. 7. 22:47
 17/19 A kérdező kommentje:

ma 22:40

Milyen kezdeteknél? Sok kis királyság, fejedelemség volt. Még ma is különböző nyelvvel, kultúrával és vallással. Ja és békésen egyesültek.

2012. aug. 7. 22:49
 18/19 anonim ***** válasza:
::
2012. aug. 14. 16:16
 19/19 anonim ***** válasza:

Ott a probléma, hogy Magyarország Európa szíve.

De a történelmi magyarok elfoglalták Szerbiát, Horvátországot, Romániát, és még sorolhatnám.

A Franciák, és a Britek kezdettől fogva utálják egymást, de valamiben egyetértenek, hogy utálják a Magyarokat.

Amíg a Magyarokkal nincsenek jóban, és Magyarország Európa szíve, addig nem jön létre USE. és a Franciák több mint 500 éve utálják a magyarokat, nehéz lesz őket a másik oldalra állítani.

Na megy az USE-t az Amerikaiak, Oroszok, Ázsiaiak sem engednék, mert a 3. VHtól tartanának.

2012. okt. 28. 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!