Egyesek miért hiszik azt, hogy a halálbüntetés tényleges megoldás lenne?
Sziasztok.
Nos, ugye tudjuk, hogy mi miatt került elő a halálbüntetés visszaállításának ötlete. Bár már azt sem értem, hogy miért lett ebből akkora nagy "becsületbeli ügy". Persze szomorú dolog, hogy megölték a lányt, de annyi keményebb, durvább dolog van a világon...
[Itt még zárójelben megjegyezném, mielőtt megköveztek, hogy "fajvédő" vagyok, nem, nem vagyok.]
Tehát a halálbüntetés. Persze jogos a felháborodás, jogosak az érzelmek, de nem lehet ez megoldás. Gondoljunk csak bele. Ez egy (újabb?) fegyver lenne az éppen aktuális kormány kezében. Az pedig nem jó.
Szerintem lennének alternatívák viszont. Én ott kezdeném, hogy a közbiztonságot kéne előtérbe helyezni. Elsősorban arról lenne szó, hogy a mostani rendvédelmi szerveket (elsősorban a rendőrség) le kell fejezni. Újra kell szervezni. Egyfelől azért, mert ez a rendőri állomány már rég elvesztette a tekintélyét [arról, hogy jogosan-e, arról lehet vitatkozni, de én pl. mentem már úgy haza egy "rendőri intézkedés" után, mint valami tüzelő szuka kutya...], másfelől pedig azért, hogy az eddig már sikeresen befészkelő nagykutyákat eltávolítsák.
Ha ez megvalósult [boldoggá tesz fiatalt és öreget...] akkor el lehet azon gondolkodni, hogy nagyobb szabadságot kapjanak a rend őrei. Gondolok arra például, hogy ha kell akkor használják a gumibotot (avagy viperát?). És tegyenek azért, hogy ne úgy nézzek, nézzenek rájuk, mint valami kivert kutyára, illetve ne csak a kocsikon virítson, hogy: "SZOLGÁLUNK ÉS VÉDÜNK", hanem érezzék át ennek súlyát.
Meg ugye régebben sokszor említett probléma volt, hogy a rendőrség nem rendelkezik akkora állománnyal ami elegendő lenne. Nos, ha jól tudom, akkor Magyarország rendelkezik egy úgynevezett hadsereggel. Na már most szerintem a HONVÉDSÉG feladata megvédeni a "hont", akár külső támadásoktól, akár belső férgektől. Tehát tulajdonképpen én a honvédségben elég sok potenciált vélek felfedezni, észrevenni. Ráadásként többszörös túljelentkezés van katonáéknál. Szóval a létszámra nem lehet fogni.
Persze ettől biztosan lesznek gyilkosságok, lopások egyéb dolgok, de szerintem a bűnmegelőzésre nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk. Mert, ha nem valósul meg, akkor előbb vagy utóbb a polgárok veszik kezükbe az irányítást a szemet-szemért, fogat-fogért elv alapján.
Tehát fel kéne ismerni, hogy pl. a cigány bűnözés nem egy kitalált fogalom sem Magyarországon, sem máshol. Persze lehet mondani, hogy így, ma-holnap 19 évesen nem látok bele a dolgokba, ami bizonyára helytálló, de legyen már végre rend. Én sem élvezem a helyzetet, hogy este hazafelé kést kell szorongatnom a kezemben, mert ki tudja mikor kell használni.
A halálbüntetés nem tényleges megoldás, de segítene a helyzeten.
Ne felejtsük el, hogy az egyszerű embereken kívül SENKINEK nem érdeke a rend. Sok cégnek, sok szervnek KELL a bűnözés.
A másik, hogy a magyarokkal meg lehet tenni azt, amit tesznek velük.
Van egy gyilkosság, akkor egy ideig hőbörög a nép, aztán elfelejti. Jön a következő gyilkosság, megint hőbörög, megint elfelejti. Ennyi.
"DNS-mintát azért elég nehéz csak úgy koholni."
Jah, mert annyira rohadt bonyolult bizonyítékot hamisítani... Ugyan már.
"Jah, mert annyira rohadt bonyolult bizonyítékot hamisítani... "
Mondj valami módszertant arra, hogy hogyan hamisítanád oda valakinek a hámsejtjeit egy megfojtott ember nyakára, vagy az ondóját egy megerőszakolt nő vaginájába. Borzasztó kíváncsi vagyok.
Utolsó: A "szakértő" egyszerűen azt mondja, hogy ott van.
Most sem tudod ellenőrizni, hogy a bizonyítékok léteznek-e, illetve legtöbb ember megkenhető (vagy helyezhető olyan ember pozícióba, aki azt mond amit az aktuális hatalom kíván).
Az eredeti kérdésre válaszolva: a halálbüntetésnek valószínűleg van egy kis visszatartó ereje, de egyben súlyosbítja is a bűntetteket az elfogástól való komolyabb félelem. Nem a visszatartó erő a halálbüntetést fő pozitívuma.
A halálbüntetés valódi célja 2 dolog lenne:
1: Gazdaságosság. Ne kelljen - akár élete végéig a súlyos bűntettet elkövetőket közpénzen tartani.
2: A súlyos bűntettet elkövetőknek lehetetlenné tenné, hogy újra bűnözzenek (mert a bűnelkövetők meghalnának), ezzel az elkövetett bűntettek is csökkennének.
Általában kik értenek egyet a halálbüntetéssel?
Az ilyen agyatlan jobbikos,radikális,mindent erőszakkal megoldani akaró emberek,akik azért lettek ilyenek,mert a saját nyomorúságukból sem tudnak kitörni,azért ilyen agresszívek.
Ha lenne elég pénzük,kiegyensúlyozott életvitelük,kapcsolataik,akkor nem azon agyalnának,hogy másokat hogyan lehet vagy kell megbüntetni.
Még ha lenne visszatartó ereje,akkor sem szabadna bevezetni!
Olyanná válnánk,mint a gyilkosok.Annak mi értelme lenne?
Inkább azon kellene dolgozni,hogy ne történjenek meg ilyen esetek.
Csökkenteni a szegénységet,a betegekkel foglalkozni,felismerni időben,ha valakivel gond van mentálisan,stb.Nem pedig szemethunyni felette,vagy tudomást sem venni róla.
De sajnos a világ nem erre törekszik.Senkinek nem érdeke,hogy megmentsünk mindenkit.
Mert akik nem követnek el ilyen bűnöket,azok is bántják egymást nap,mint nap.
Sajnos ilyen beteges ez az emberi természet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!