Emlékszik-e valaki, hogy mi volt a három ártatlan életet is követelő Aranykéz utcai robbantás ugyancsak áldozatul esett célpontjának a valódi neve?
2012-07-19 08:43-nak
BINGO!
A válasz tökéletes. Annyi kiegészítést tennék, hogy Boros Tamásként valóban a Médiában híresült el, az inspirációt az alvilági neve ad/hat/ta, az „Óriás Tamás”, ami valószínűleg testalkata, mackós megjelenése, járása miatt ragadhatott Rá.
Itt reagálok az első – 2012-07-18 22:47-es – kedves hozzászólónak is: A válasz egyébként, önmagában tökéletes volt, csak hiányzott a „helyes megfejtés”.
Az illető valódi nevét én 100 százalékig biztosan tudtam, mert a szinte napra pontosan 14 évvel ezelőtt, első híradásokat nagyon jól megjegyeztem.
A kérdésemet azért tettem fel, mert
- egyrészt kíváncsi voltam, hogy más is ugyanolyan jól megjegyezte-e, mert aki nem, az már csak a rossz beidegződéssé átalakult, elferdített hírekből tájékozódhatott.
- másrészt szerettem volna hangot adni a minden rendű és rangú sajtóval kapcsolatos elégedetlenségemnek, nemtetszésemnek:
Hogyan lett Boros József Károlyból Boros Tamás?
Ennyire pontatlanul dolgoznak azok az emberek, akikre a hiteles tájékoztatást bízták? Valaki elkövet/het/ett egy asszociáción alapuló hibát. A későbbiekben ez senkinek sem tűnt fel? Senki nem figyelmeztette a hírszerkesztőket?
Lehet, hogy még egy ilyen rejtélyes életű embernél is kegyeletsértésnek számít, ha kijelentem, hogy teljesen mindegy, hogy halála hogyan ferdítették el a valódi nevét. A pontosságot, a hitelességet mi, kevésbé rejtélyes emberek érdemelnénk meg. Ez a rossz „beidegződés” engem, mindenesetre nagyon zavar.
Mennyire hihetem el, hogy a többi, magyar vagy nemzetközi hír hiteles?
Természetesen nem a "borostamásozás" az egyetlen hiba, amit észreveszek, csak mivel a neve nemrég újra felmerült, gondoltam ez egy olyan példa, amelynek forrása mindenkiben megvan, és könnyebben a felhozott példát azonnal beazonosítani.
u.i.: Ha dr. FRAKK vette volna a fáradságot, hogy a parancssor beillesztése helyett begépel két szót, akkor is rossz választ adott volna, mert a forrás, amiből Ő is tájékozódott, igencsak téves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!