Az autó kinyitása bűnnek számít?
Sztori:Kinyit a fiú egy autót, majd visszacsukja de nem vesz ki semmit. A tulajdonos meglátja, úgy megveri hogy a bal szemével nem lát többé.
Hogy ítélik el az ilyet?
Ha a sérülés csak gyengébb lenne(tehát a szem nem sérült) akkor már a tulajdonost nem ítélik el, csak a bűnözőt?
pontosabban mi a különbség ha 17 vagy 18 éves e az elkövető?
18 éves emiatt börtönt is kaphat?-szülei kaphatnak büntetést??
"Ha tesz, a rendőrség akkor kivizsgálja az ügyet és az anyag a bíróságra kerül ami dönt."
És gyakran úgy dönt, hogy elég lesz neki az eddigi cirkusz. :)
Ha visszaeső, akkor más a helyzet.
gondolom nem volt nehéz kitalálni hogy én vagyok az a "suhanc"..
Tegnap haveri születésnapon kicsit becsiccsentettünk és véletlenszerűen nyitogattunk kocsiajtókat ameddig az egyik ki nem nyílt.Belenéztem majd hangosan becsuktam az ajtót. Ketten voltunk, a tulajdonos kiszaladt a házból majd havert leütötte(ő tegnap lett 18!) én visszamentem majd összevissza rugdosott, a szemem véreres.Én 17 vagyok, még nem tett feljelentést, de nemtudom hogy mennyire súlyos a bűntett. A falu környéken mindenki erről beszél, anyámék már a föld alatt vannak szégyenükben.A legroosszabb hogy olyanokat terjesztenek még rólam ami nem igaz,(sorozatos lopások) de ugye ki hinne ezután nekem?
csak homályosan látok..
a szüleimmel pedig nem vagyok jóban, csak épp hogy adnak vizet meg kenyeret (miközben ők plázákban járnak)..
nincs pénzem se orvosra, se gyógyszerekre.
1. Az orvosi ellátás ingyenes! Menj be és láttasd el magad!
2. A büntethetőség határa 14 év így büntethető vagy.
3. Ha megbántad a tetted akkor a bíróság nem fog megbüntetni ha még nem követtél el bűncselekményt. Vagyis nemhogy börtönt nem kapsz de valoszínű csak egy kis ejnye-bejnyét!
4. A csávó viszont nagy bajban van mert tettleg bántalmazott titeket. Vagyis ha kölcsönösen feljelentenétek egymást a rendőrségen akkor neki lenne rosszabb!
Szóval menj el orvoshoz és vizsgáltasd meg magad! Kérjél látleletet. És után döntsd el hogy teszel-e feljelentést!
A barátod szintén!
Ja és azért a végén árnyaltad mert valszin csak feldagadt a szemed és majd rendbe jön szóval én túlzásnak érzem a "bal szemével nem lát többé" kijelentést.
Ha a többi tényállásban, történeti részletben is ilyen enyhítően/túlzóan fogalmaztál és nincs komoly bajod akkor lehet jobb ha hagyod a dolgot mert aztán kiderül hogy neked egy dagadt szemed van és valójában kárt is okoztál vagy más gond is volt és akkor borul a dolog hogy a támadó van bajban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!