Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A magyar emberek miért nem...

A magyar emberek miért nem néznek nemzetközi hírcsatornákat? Csak újságot olvasnak vagy mindenkinek parabolája van?

Figyelt kérdés

A CNN International Európa legnézettebb hírcsatornája, nézettebb, mint a BBC. Nálunk gond nélkül be lehetett tenni helyette a Parlament TV-t, senkit nem zavart, hogy a világ legjelentősebb nemzetközi hírcsatornája megszűnt Magyarországon kábelen. Vagy esetleg lemaradtam valamiről és van még olyan szolgáltató, aki nem szüntette meg Orbán hatalomra kerülése óta?

+határon túli magyaroktól kérdezném, hogy náluk is megszüntették a kábeltv-szolgáltatók a CNN?

2012. júl. 2. 12:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Vidéken lakom, nálunk sajnos soha nem is volt elérhető ilyen kaliberű csatorna. Egyetlen kábelszolgáltató van (a T-Home) és adnak ~30 csatornát (néha kevesebb, néha több). Én sok éve csak Eurosportot meg Spektrumot nézek, de sajnos azt veszem észre, hogy az idősebb korosztály tényleg csak a TV-ből tud manapság tájékozódni, a csatorankínálatot meg könnyű manipulálni. Az újság és a rádió már nem dívik, a nyugdíjas korosztály meg már nem fog áttérni az internetes sajtóra, de még a '40-es/'50-es korosztálynak is csak egy része!

Elvileg a digitális szolgáltatások kiépítésével könnynen lehetne fejleszteni az országos hálózatot és az elérhető csatornák számát, de annak a bevezetését is csak évek óta halasztják. Év elején voltunk a helyi T-Home irodában, de könyörtelenül közölték, hogy egyszerűen nem tervezik a digitális szolgáltatás kiépítését. Az első határidő 2011 vége lett volna, most 2014, de meglepne, ha a következő 2 évben jelentős előrelépés történne az ügyben. Lehetne persze CNN-t fogni hagyományos kábelen is, de azokat a csomagokat már nem fogják módosítgatni a szolgáltatók, most az új csomagokat nyomják mindenütt, csak épp nagyon kevés helyen elérhető...

2012. júl. 2. 13:54
 12/18 A kérdező kommentje:

Én úgy tudom, hogy 2014-ig muszáj lesz kiépíteni a digitálist, ha törik ha szakad, mert ezt nemzetközi (EU) szabályozás írja elő, így is kaptunk már elég haladékot. Szóval most már lassan tuti lesz nálatok.

Nem tudom véletlennek felfogni, hogy először kitörölték a sajtótörvényből az idézett dolgokat, aztán megszűnik a CNN.

Ja és a nyelvismeret: alapfokról felsőfokig is el lehet jutni kizárólag külföldi tévék nézésével, pont kár volt az angol nyelvűt megszüntetni, mikor a törökökkel mi vezetjük az idegennyelveken legkevésbé beszélő népek top listáját.

Tudom, tudom, hogy interneten mindent meg lehet találni, HA rákeresek, de itt az tetszett, hogy vérprofik és az egész világ tele van a tudósítóikkal, ahogy történik valami, rögtön kapcsolják az adott országban lévő tudósítót, aki már a helyszínről számol be a dolgokról. És néha sokkal jobb az eseményeket látni, mint olvasni.

2012. júl. 2. 14:19
 13/18 anonim ***** válasza:
nálunk volt cnn kevesen nézték, raktak be mást, így megy ez. Bár most megint visszarakták szóval.. Hát nem tudom én CNN nélkül is képben vagyok, nem érzem annyira szükségesnek.
2012. júl. 4. 00:26
 14/18 A kérdező kommentje:
Tényleg visszarakták? Melyik szolgáltató?
2012. júl. 4. 14:23
 15/18 anonim ***** válasza:

Nem beszélünk egyszerűen idegen nyelveket.

Akik a CNN hírműsorát is megérti jóval kevesebben.Ezért nem volt itt különösebb nézettsége ,és vették le a szolgáltatók.

2012. júl. 4. 14:32
 16/18 anonim ***** válasza:
a Hirsat [link] itt van cnn.
2012. júl. 4. 18:04
 17/18 anonim ***** válasza:
ráadásul alapcsomagban
2012. júl. 4. 18:04
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszi! De kár, hogy csak Balaton környékén vannak, még a havi díj is tök korrekt lenne. .(
2012. júl. 4. 18:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!