Miért mondják sokan, hogy egy világkormány nem lenne lehetséges és azonnal összeomlana?
Előző: ajánlom neked Orwell 1984-ét, akár filmben is, de könyvben mégjobb.
Persze én is remélem, hogy sikerül fellázadni, de ahogy látom, az esélyeink rosszak.
"Nem arra gondoltam,hogy azzal foglalkozzon,hogy mit vegyen egy magyar vagy provancei lakos,hanem olyanra,amit az utolsó leírt,csak sokkal nagyobb egységgel."
Miért milyen kormányról írt az utolsó? Csak felsorolta miért nem lehetséges. Mellesleg nem csak arról van szó, hogy mit vethet egy magyar stb. lakos, hanem arról, hogy egy világkormány nem veheti, még ha akarná sem, át a nemzetállamok szerepét. Olyan szerepeket tölthet be egy világkormány, amit egy nemzetállam nem tud, vagyis a nemzetek feletti dolgok és az emberiséggel kapcsolatos ügyek szabályozását, biztosítását. Ha nem kielégítő a válaszom, akkor sajnálom. Az, hogy a te (sokak) általad gondolt világkormány nem jöhet létre, tény, előttem nagyjából leírták (jól), hogy miért. Eleve számomra érthetetlen, hogy egyesek miért így gondolnak egy világkormányra, na mindegy...
Létre jöhet világkormány hosszú távon de most nem!
Legjobb példa erre Kína!
Aki ismeri a történelmét az tudja hogy annó sok kis királyságból állt akik külön államokként nem értették egymás nyelvét(kb annyira különbözött mint a spanyol-portugál-olasz páros például) és teljesen más írásuk, mértékegységük volt. És most meg el se tudjuk képzelni hogy valamikor külön államok voltak! pedig még most is a főbb nyelvjárásoknak nehéz megértenie egymást(van amelyikek nem is értik)!
Szóval igen, létrejöhet egy egységes állam pl Europában vagy később a világon úgy hogy azt végül teljesen természetesnek éljük meg.
De most erős a nacionalizmus és az érdekek nemzetekhez kötöttek.
Szóval egy világkormánynál nyugodtan számolhatsz 500-1000 évvel. Bár addigra meg már lehet hogy bolygókban mérik az "országokat"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!