Miért ferdítik el a történelmet?
Nem tudom ki látta a becstelen brigantyk című filmet. Lényegében arról szól, hogy zsidók brutális kegyetlenséggel, és jó kedvvel irtják a németeket.
Most képzeljétek el, mekkora felháborodás lenne abból, ha pont fordítva csinálnák meg a filmet. Tehát hogy pár német irtja ily jó kedvvel a zsidókat.
Azt sem értem, hogy a történelemkönyvben miért szól 2fejezet is a holokausztról, viszont nem írnak semmit a 2. VH után kitelepített vagy lemészárolt 12millió németről?
Arról miért nem beszélnek, hogy a koncentrációs táborokat az angolok találták ki? És hogy a Gulágokban Sztálinék többb embert ítéltek halálra, mint a nácik a haláltáborokban?
A történelemkönyvben több szemelvény is szól a japánok kegyetlenségeiről, viszont az atomtámadást épphogy csak megemlítik. Arról meg nem is írnak, hogy az atomtámadás után sérült, vagy halva született gyerekeken az amerikaiak emberkísérleteket végeztek...
Ha megnézel egy szlovák, vagy román történelemkönyvet, ott is nagyon el vannak ferdítve a dolgok.
Édesapám általános iskolás volt, mikor zajlott a 2. világháború. És ő mondta nekem, hogy a német mikor éhes volt, vagy kellett neki valami, akkor kérte. Az oroszok viszont mindent erőszakkal vettek el. A nőket úgy kellett elbújtatni, nehogy megerőszakolják őket...
Tudom, hogy a győztesek írják a történelmet, de ez azért már egy kicsit sok. És lehet, hogy mi még tudjuk az igazságot, de a következő, és az azutáni generáció már kérdés nélkül lenyeli azt amit hall.
én megnéztem a fiam könyvében, és összesen 3sort írnak róla.
Ezzel szemben csak a holokausztról külön fejezetben írnak.
"csak azt vetettem fel, hogy milyen felháborodással járna ha pont fordítva, egy jókedvű zsidómészáros bandáról szólna a film."
A film legjobb tudomásom szerint egy igen kedélyes zsidómészárlással kezdődik, amelynek az elkövetője (az egyik főszereplő) végül élve megússza.
Ne haragudj kedves kérdező, de te ugyanúgy "ajvékolsz" saját ügyed (a németek kitelepítése miatt) mint azok a zsidók, akik kitüntetett szerepet kérnek a közvéleménytől a holokauszt miatt. Mégis miért gondolod magadat különbnek náluk?
A németek kitelepítése indokolt volt - a szlávok és a többi nép saját nemzetállamot akartak, a háború után meg be is voltak tojva a saját területükön élő németektől rendesen - logikus volt a kitelepítés - tudod te mekkora ellenségeskedés van a német határ mentén még ma is? Ha elmégy északnyugat Lengyelországba és egy kevésbé színvonalas társaságban megszólalsz németül nem biztos hogy éppen maradsz. Jobb lett volna egy újjabb puskaporos hordót létrehozni a térségben?
A holokauszt (már ha megtörtént) meg egy őrült fazon ideológiájának része volt, egy értelmetlen faji-alapú mészárlás. De ha még nem is történt meg, úgy ahogy az le van írva, mint XX. századi tanmese, kíváló.
"Németet ölni kötelesség, oroszt ölni élvezet"
-lengyel közmondás
De biztos fain lett volna, ha marad az a sok német a határokon túl, ha te mondod. Ha megnézed ma Felvidéken hány magyarellenes meg úszító jellegű graffiti van akkor következtethetsz, hogy milyen lenne a lakosság hozzállása a németekkel szemben. Sokkal rosszabb, ha azt a sok németet ott hagyják azokon a területeken egy újjabb háború alapjait fektették volna le.
"A németek kitelepítése indokolt volt"
Felvidékről rengeteg magyart is kitelepítettek. Nekik mond ezt a szemükbe. Azt, hogy jó volt őket kitelepíteni, mert így legalább béke van
"én megnéztem a fiam könyvében, és összesen 3sort írnak róla. "
Szegény fiad. Reméljük őt nem mérgezed az ostobaságoddal.
"Nem csak könyv függő már a dolog, tudatos a mérgezés az alsóbbrendű fajtól."
Szerintem a hungarista az alsóbbrendű "ember". Buta, alkoholista, szánalmas emberek, akiknek csak a magyarság az amire büszkék tudnak lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!