Mi változott meg? (cigány, magyar)
Én a 90-es évek közepén voltam általános iskolás. Nekem is voltak cigány osztálytársaim, de az egyiket nagyon lenéztük, egy lány volt, de ő tényleg az a retek fajta volt, lopott, hazudott, pedig még csak általános iskolás volt.. A másikkal nem voltak különösebb gondok.
Manapság már nagyon elfajultak a cigányok. Épp reggel nézegettem ilyen cigányokkal kapcsolatos videókat YouTube-on. Loptak az egyik Tesco-ból, és az egyik cigány ilyet szólt h "a feleségem terhes, néha ellopok pár banánt, pár zsemlét, most ez akkora bűn, kinek hiányzik az a pár darab?" Hát a qrva *nyját. Fizesse ki ő is, úgy ahogy mások. A másik rokon egyből hozzá is tette, h hosszúak a hónapok, le kéne venni őket kevesebb napra, és több segélyt adni, mert éhen halnak. Megkérdezték dolgoznak-e. Természetesen nem, mert azt nem szeretnek... Akkor miről beszélünk.
Vagy elég ismerősöm példáját felhoznom. Leparkolt a bolt elé, h bemegy vásárolni (falusi kisbolt), a cigány odament hozzá, h oda ő akart parkolni, húzzon el gyorsan a sz*rjával, mert megkéseli különben...most ez is mi...
És ezt a sort lehetne folytatni. Na most ezek után még az ember legyen toleráns velük szemben? Vagy tanítsa arra a gyerekét h a cigány jó barát?
Én nem Dunántúlon, hanem az alföldön jártam suliba akkoriban , felénk csak egy cigány család élt, de nagyon pedánsak voltak, csendes, normális család.A két gyerekükkel semmi baj nem volt, aranyos gyerekek voltak.Tiszták, jó tanulók.Anyu néha eljárt hozzájuk is, mindig csomagokkal jött onnan haza, mert nem engedték volna el üres kézzel, kávét, sütit, kolbászt, ilyesmit ajándékoztak neki.Nem nézték ki őket a faluban.
Akkoriban nem volt ennyi sznob és nem volt annyira lehetetlen a megélhetés.Most még a magyar is nehezen él, nehezen talál munkát, a finnyás munkáltatónak pedig a cigány végképp nem kell, tehát nincs nagyon mit csodálkozni rajta, ha némelyik lopásra vetemedik.
Annak idején az összetartásra neveltek minket az iskolában .
A "magyar" ciganyokkal nincs es nem is volt gond, mindig dolgoztak (valyogvetok voltak, drotosok, kubikusok) de sajnos a 60-as evekben az oroszoktol kaptunk majdnem 200 ezer ciganyt. onnan kiraktak oket.
Es sajnos ezek ma sokkal tobben vannak. Soha nem dolgoztak ez elmult 300 evben es a kulturajuk is teljesen mas. Amikor bejottek akkor egy helyen laktak, ahova telepitettek oket (lakotelepeken, de feltuzeltek a parkettat) azota minden telepulesen megtalalhatoak.
Sajnos teljesen mas a "kulturajuk" es a 80-as 90-es evek asszimilacios programjai siman lepattantak roluk. Veluk van problema
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!