Miért nem enged az állam élni minket?
Az új törvények és szabályok egyeseknek csúnyán felborítja a költségvetésüket. Az ember sporolna itt vagy ott, de mihelyt jön egy új dolog viszi a megsporolt pénzt. Itt nem lehet fellélegezni.
Már gondoltam arra, hogy mi volna ha visszatérnén elődeink 200 évvel ezelötti életviteléhez. Kert magán terméssel, állatok stb. Ám amit nézem akiki pont így élenek manapság meg sem éri nekik, mert úgymond luxus az állattartás is. De egy panelos hol tartson például állatot? Ha mást bíz meg vele azért is fizet. Szóval miért nem érdeke az államnak, hogy a nép jól érezze magát, nyugalomban stb.?
Az állam a kiadások fedezésére általában kétféle adópolitikát folytat.
1. Aránylag kevés adót szed be, viszont keveset is szolgáltat. Mindenki oldja meg magának a problémáit. (pl. egészségbiztosítás, USA )
2. Nagy adó és járulékteher és emellett magas szintű állami szolgáltatások. ( pl. skandináv országok )
Nos a mi nagyjaink mixelik a két változatot. Nagy adóteher, no szolgáltatás.
Más
Miért nem meri a kormány bevállalni azt, hogy leviszi az adóterheket felére, de vagyonelkobzás annak aki nem fizeti be a keveset ? Mert ezzel szavazatokat veszítenek a politikus urak.
Számoljunk !
Ha jól tudom cc. 8 millió szavazópolgár él széles hazánkban.
Ha jól tudom kevesebb mint 3 millió ember dolgozik.
Szóval 5 millió nem dolgozó szavazata több mint 3 millió dolgozó szavazata. Éljen a demokrácia !
beszéltek itt ****ságaokat.....
volt egy tanulmány, hogy Mo-n fizetnek majdnem a legtöbb adót viszonyítva a keresetekhez egész európában...
azért nem tudunk élni, mert nálunk minden triplájába kerül mint odakint. a metró, az autópálya, minden. azért, mert a kedves politikusok lenyúlják a pénzt. azért, mert a közbeszerzési pályázatokon lehet venni 200 millióért 2000 biciklit a postásoknak, meg azért mert amig itt megépítenek 1 metrót addig odakint 12-őt... azért, mert itt a haver kapja a pályázati pénzt, azért, mert az adókedvezményeket és engedményeket kapó multi külföldre kivicsi a pénzt ésatöbbi ésatöbbi...
azért!
"Ha jól tudom cc. 8 millió szavazópolgár él széles hazánkban.
Ha jól tudom kevesebb mint 3 millió ember dolgozik."
Nem jól tudod. 4 millióan dolgoznak, 3 millió nyugdíjas már dolgozott, félmillió diák dolgozni fog, félmillió munkanélküli dolgozni szeretne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!