Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Az igaz, hogy a baloldal...

Az igaz, hogy a baloldal kevésbé erkölcsös, mint a másik oldal?

Figyelt kérdés
Mivel a baloldaliak a magukat kevésbé értékesnek tartók, viszont ugyanennek a csoportnak az erkölcsi gátjai gyengébbek.

2012. máj. 20. 17:52
1 2 3 4
 31/34 bumbi02 ***** válasza:
57%

Ha valaki ütődötten viselkedik, (mint egy balos), akkor minek is szépíteni a tényeken? Te is viselkedtél eleget ütődötten, mondjuk amikor körmöd szakadtáig védted Kadhafit :))))

Aki balos az egyből ütődött?

Amúgy, ha jól emlékszem nem Kadhafit védtem, hanem arra próbáltam rávilágítani, hogy nehogy már itthonról kanapéban ülve, hvg-t olvasva döntsük el, hogy ki Líbiában a jó fiú és ki a rossz fiú. Mikor láttam Kadhafi megölésének körülményeit, na az megerősített benne, hogy sajnos ennek a népnek egy erős vezetés kell. (mikor a már halott Kadhafit rugdosták állat módjára, elvileg még autó mögé is kötötték és végig húzták kicsit , de ez már sztem inkább mese része). Egyszerűen számomra furcsa volt, hogy oly sokáig szép csendes Líbia, majd hirtelen rájönnek h el vannak nyomva, az ENSZ hirtelen elítéli a rezsimet, sőt még légi támogatást is nyújt a felkelőknek. Szíria esetében már több mint 1 éve folynak kisebb nagyobb csetepaték, ahol már nem 50 civil vesztette életét, hanem jóval több. ENSZ-ék pedig szépen csak nézegetik, ha jól tudom, most 1 év alatt eljutottak odáig hogy összehívták a BT-t....

2012. máj. 27. 19:06
 32/34 anonim ***** válasza:

19:06

Helyes, bumbika, kattogj Kadhafin, az a te szinted :))))

És még reklamál, hogy a balosokat ütődöttnek nevezik :)))

2012. máj. 27. 19:29
 33/34 bumbi02 ***** válasza:
57%

És még reklamál, hogy a balosokat ütődöttnek nevezik :)))

Ha valaki "megvádol" valamivel, akkor had reagáljak már:) Ha meg nem reagálok, akkor jön a na mi van mi van mi van? Ha van rajta sapka azért, ha nincs azért.

De még mindig nem tudtál válaszolni arra, hogy miért van az, hogy a jobbosok többsége így áll a másik oldalhoz mint te?

2012. máj. 27. 19:36
 34/34 anonim ***** válasza:

"Tipikus hülyebaloldali gondolkodásmód :)))"

Hogy uraságod milyen kedves ember!

"Ami nem tegnapi, az már rossz :)))"

Nem azt mondtam, hogy rossz, hanem hogy történeti jelentősége van. A pszichológia meglehetősen fiatal tudomány, ott 70 év bizony soknak számít. Mi lenne, ha Freud tanait ma szó szerint elfogadnánk?

"(Mondjuk érdekes kérdés, hogy ez a baloldal és a liberalizmus szentjeinek írásaival is így van?)"

Nekem nincsenek szentjeim.

"A mű online elérhető vagy 100 különböző helyen."

Kösz, hogy küldtél egyet a 100 közül. Még mindig nem találtam csak kritikai írásokat róla, meg ezt az összefoglalót:

***A szocializmus lélektana így foglalható össze: az egyén elveszti kezdeményező képességét és tehetetlenségbe süllyed, legjobbnak véli átengedni az államnak a sorsa és megélhetése felett való rendelkezést. Minél inkább elgyengül az egyén, annál erősebb lesz az állam. Apránként bekövetkezik az az állapot, ami a szocializmus legfőbb vágyai: az állam mindenható, az egyén rabszolga lesz. Csakhogy: nem minden faj egyénei vesztik el initiatív képességüket, ezért azokban az államokban, melyekben az egyének elerőtlenednek, a szocializmus uralomra jut. Ahol erősek, ott az állami hatalom korlátolt s a szocializmus hiába döngeti a falakat. A latin népek hanyatlóban vannak, az élet utolsó szikrái legfeljebb már csak a franciákban sziporkáznak, a spanyolok kimerültek, az olaszok dögrováson vannak stb., stb.: a szocializmus trónralépte a közel jövőben bekövetkezik náluk. A germán eredetűek (németek, angolok stb.) erős egyéniségek: munkásosztályai egyre gazdagodnak s mindjobban a polgárok nívójára emelkednek.***

Nos, ennek kis része bejött, nagy része nem. Persze még bejöhet: Monsieur Le Bon nem jelölt meg határidőt. :)

De nem értem, mért hoztad ide ezt a cikket. Az, hogy valaki baloldali érzelmű, nem azt jelenti, hogy szocializmust akar.

2012. máj. 27. 21:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!