Az igaz, hogy a baloldal kevésbé erkölcsös, mint a másik oldal?
"Az igaz, hogy a baloldal kevésbé erkölcsös, mint a másik oldal?"
Mindenki egyformán erkölcsös. Csak éppen az egyik ember erkölcse más, mint a másiké. A baloldaliak pl. gonoszak, irigyek és lusták, de ez megfelel a baloldali erkölcsnek, tehát erkölcsösek.
"a baloldaliak a magukat kevésbé értékesnek tartók"
Ezt hogy érted? Én baloldali vagyok, de ha a baloldaliságot kevésbé értékesnek tartanám, sürgősen jobboldalivá válnék.
Az osztálytársadalmak törvényszerűsége, hogy kevesek egyre gazdagabbak, a többiek egyre szegényebbek lesznek. Számomra a baloldaliság ezeknek a kialakult különbségeknek a mérséklését jelenti.
Azt sem érzem, hogy az erkölcsi gátjaim gyengébbek lennének. Még a tízparancsolattal is egyetértek, azzal a különbséggel, hogy szerintem nem azért kell betartani az erkölcsi normákat, hogy a mennyországba kerüljünk, hanem mert civilizált emberek vagyunk.
"ezek a rétegek sokkal gátlástalanabbak, amit a pszichológia is oszt"
Milyen pszichológiai elmélettel / tudományos kutatás eredményével támasztod alá ezt az állítást?
egy jobboldali
Utolsó, szerintem ez köztudott, hogy a baloldaliak maguk is "elesettek" valamilyen szempontból, és ezért váltak baloldalivá.
Ezt kifejtenéd?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!