Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Az igaz, hogy a baloldal...

Az igaz, hogy a baloldal kevésbé erkölcsös, mint a másik oldal?

Figyelt kérdés
Mivel a baloldaliak a magukat kevésbé értékesnek tartók, viszont ugyanennek a csoportnak az erkölcsi gátjai gyengébbek.

2012. máj. 20. 17:52
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
58%
Tudom, hogy vannak kivételek, nemes szándékú, józanul gondolkodó jobboldaliak is léteznek. Viszont őket sajnos lámpás mellett, nagyítóval kell keresni, mert tapasztalataim alapján rengeteg az önmagát a "komcsik", a zsidók, meg a cigányok iránti gyűlölet okán jobboldaliként meghatározó figura, akik számára még fidesz-szavazóként is természetes a szélsőjobbal való érzelmi közösség és összekacsintás. Na, EZEK nekem ne prédikáljanak erkölcsről, még akkor sem, ha vasárnap reggelenként az első padsorokban óbégatnak a templomban.
2012. máj. 20. 18:55
 12/34 bumbi02 ***** válasza:
54%
Ugyanúgy találok kevésbé erkölcsös jobboldalit (pont tegnap láttam egy csodaszép "Sieg Heil" tetoválásos srácot, aki állat módjára viselkedett, és koncert közepén Adolf Hitler nevét üvöltötte be folyamatosan), és ugyanúgy találok baloldali hülyéket is - lásd a feltűnési viszketegséges ügyvéd, aki hol kaszinótojásozik, hol leönti a Horthy szobrot-.
2012. máj. 20. 19:09
 13/34 anonim ***** válasza:
11-es: a te elméleted alapján most a Jobbik kormányozna 2/3-dal:)
2012. máj. 20. 19:12
 14/34 anonim ***** válasza:
19%

"Az igaz, hogy a baloldal kevésbé erkölcsös, mint a másik oldal?"

Mindenki egyformán erkölcsös. Csak éppen az egyik ember erkölcse más, mint a másiké. A baloldaliak pl. gonoszak, irigyek és lusták, de ez megfelel a baloldali erkölcsnek, tehát erkölcsösek.

2012. máj. 20. 19:31
 15/34 anonim ***** válasza:
69%

"a baloldaliak a magukat kevésbé értékesnek tartók"

Ezt hogy érted? Én baloldali vagyok, de ha a baloldaliságot kevésbé értékesnek tartanám, sürgősen jobboldalivá válnék.

Az osztálytársadalmak törvényszerűsége, hogy kevesek egyre gazdagabbak, a többiek egyre szegényebbek lesznek. Számomra a baloldaliság ezeknek a kialakult különbségeknek a mérséklését jelenti.

Azt sem érzem, hogy az erkölcsi gátjaim gyengébbek lennének. Még a tízparancsolattal is egyetértek, azzal a különbséggel, hogy szerintem nem azért kell betartani az erkölcsi normákat, hogy a mennyországba kerüljünk, hanem mert civilizált emberek vagyunk.

2012. máj. 20. 19:35
 16/34 A kérdező kommentje:
Utolsó, szerintem ez köztudott, hogy a baloldaliak maguk is "elesettek" valamilyen szempontból, és ezért váltak baloldalivá. És az is, hogy ezek a rétegek sokkal gátlástalanabbak, amit a pszichológia is oszt. Nem hiszem, hogy te nem látod a két világnézet közti szakadékot.
2012. máj. 26. 12:26
 17/34 anonim ***** válasza:
100%

"ezek a rétegek sokkal gátlástalanabbak, amit a pszichológia is oszt"

Milyen pszichológiai elmélettel / tudományos kutatás eredményével támasztod alá ezt az állítást?

egy jobboldali

2012. máj. 26. 12:34
 18/34 bumbi02 ***** válasza:
57%

Utolsó, szerintem ez köztudott, hogy a baloldaliak maguk is "elesettek" valamilyen szempontból, és ezért váltak baloldalivá.

Ezt kifejtenéd?

2012. máj. 26. 12:37
 19/34 A kérdező kommentje:
Biztos le van írva sok helyre, de bármelyik pszichológus megmondja neked négyszemközt.
2012. máj. 26. 12:37
 20/34 A kérdező kommentje:
Bumbi, úgy, hogy nincs elég pozitív önértékelésük. Ezért állnak ki társaik mellett, bizonyos kisebbségek, melegek, stb. Ők is hasonlóak általában.
2012. máj. 26. 12:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!